Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Puding od kokosa i malina

 

Egzotične note kokosa spajaju se s karamel-umakom i osvježavajućim voćem, čineći ovu kombinaciju neodoljivim desertom i ljeti i zimi. Već pri samom čitanju ovog recepta, svjesni smo da je riječ o nesvakidašnjoj poslastici.


 

Sastojci za 5 porcija

• 450 ml dmBio napitka od kokosa
• 60 g dmBio griz od pira
• 1 čajna žlica dmBio šećer bourbon vanilije
• 1 čajna žlica dmBio soka od limuna
• prstohvat soli
• 2 jajeta
• 50 g dmBio kokosova šećera
• 2 listića želatine
• 250 g malina (ili nekog drugog voća)
• svježa menta

Priprema

1. napravite pire od malina pa prema želji zasladite kokosovim šećerom. Dobivenu smjesu dodajte u desertne čaše tako da čini sloj debljine 1 – 2 cm. Čaše stavite u hladnjak na pola sata kako bi se smjesa stisnula.

2. skuhajte kokosovo mlijeko pa polako dodajte griz od pira i šećer bourbon vanilije. Miješajte na blagoj temperaturi dok smjesa ne postane glatka i mekana.

3. odvojite žutanjak od bjelanjka pa od žutanjka i 30 g kokosova šećera i soka limuna napravite pjenastu kremu. Kad je krema gotova, oprezno je miješajući dodajte u kašu od griza.

4. dodajte listiće želatine u hladnu vodu kako bi omekšali pa istisnite njihov sadržaj i dodajte ih u pripremljenu smjesu.

5. bjelanjak dobro izradite s preostalim šećerom i prstohvatom soli pa dodajte u pripremljenu smjesu za puding.

6. izvadite iz hladnjaka čaše s voćnim pireom i punite ih pudingom tako da čini sloj debljine do 2 cm. Potom čaše ponovno stavite u hladnjak kako bi se sadržaj stvrdnuo.

7. prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem i listićima mente.

Preporuka iz dm-a: probajte ovaj neodoljivi recept i u kombinaciji s borovnicama ili mangom!

Koristan savjet

Ovu poslasticu možete pripremiti i u nekoj praktičnoj posudi kako biste je mogli ponijeti sa sobom na posao, izlet i sl.