Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Kruh s bananama s pastom od kikirikija i čokoladom

 

Kruh s bananama klasik je koji smo preuzeli iz američke kuhinje i postoji čitavo mnoštvo različitih recepata za pripremu kruha s bananama. Nama se osobito sviđa verzija s pastom od kikirikija, čokoladom i orasima…


 

Sastojci 

• 250 g dmBio brašna
• 1 čajna žlica dmBio praška za pecivo
• 1 prstohvat soli
• 1 čajna žlica cimeta
• 100 g dmBio smeđeg neprerađenog šećera
• 120 g prirodnog jogurta
• 4 jušna žlica dmBio paste od kikirikija
• 2 jajeta
• 2 svježe banane
• 4 jušna žlica rastopljenog maslaca
• 50 g oraha
• 50 g sjeckane čokolade


 

Priprema

1. prethodno je potrebno zagrijati pećnicu na 180 °C te dobro namastiti kalup za pečenje kruha.

2. u zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.

3. jaja izradite električnom miješalicom dok se ne pretvore u pjenastu smjesu pa dodajte smeđi neprerađeni šećer. Potom dodajte zgnječenu bananu, jogurt, pastu od kikirikija te rastopljeni maslac.

4. smjesu pomiješajte sa suhim sastojcima, dobro sjedinite pa na kraju dodajte mljevene orahe i male komade čokolade.

5. dobivenu smjesu dodajte u namašćen kalup i pecite na 180 °C oko 60 minuta s uključenom opcijom kruženja zraka.