Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Zlatna Granola

Autor: Maja Brekalo / Delicious and Healthy by Maya
Instagram: @delicious_and_healthy_by_maya
Blog: www.dhmaya.com


 

Sastojci


Suhi
3 šalice dmBio krupnih zobenih pahuljica
1 šalica nasjeckanih badema
1/2 šalice dmBio suncokretovih sjemenki
1/2 šalice kokos ljuskica
1 žličica dmBio praha burbon vanilije
1/2 žličice cimeta
malo đumbira
2 prstohvata soli
2 žlice dmBio kokosovog šećera

Mokri
1/3 šalice dmBio maslinovog ili kokosovog ulja
1/2 šalice dmBio agavinog ili javorovog sirupa
2-3 žlice dmBio limunovog soka

Dodatci
1/2 šalice dmBio kokosovog čipsa
1/2 šalice dmBio suhih brusnica (ribizla ili dmBio grožđica)

Postupak
1. zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva celzijusa.
2. pomiješati zasebno suhe i mokre sastojke.
3. pomiješati zajedno suhe i mokre sastojke dok ne dobijete lagano vlažnu smjesu. Ako vam se čini da nije dovoljno mokra, slobodno dodajte još malo tekućeg sladila ili ulja. Sad još dodajte i quinoa pops.
4. rasporedite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Peći će se 15-20 minuta.
5. minutu-dvije prije kraja pečenja dodajte kokosov čips, a brusnice nakon što izvadite granolu iz pećnice.