Demeter: Biodinamička poljoprivreda

Demeter ima jedan osnovni cilj: vratiti prirodi više nego što je uzimamo.

 

Organizacija Demeter nositelj je biološko-dinamičke proizvodnje od 1920. godine. Riječ je o konceptu međusobne povezanosti tla, biljaka, životinja i čovjeka.

Životinje se hrane ekološki tretiranom i za njih predviđenom hranom, biljke rastu iz plodnog i bez ikakvih kemikalija tretiranog tla. Poljodjelci koji su dio Demeter organizacije tretiraju tlo isključivo životinjskim i biljnim gnojivom, biljnim preparatima i mineralima. 

Za zatvoreni krug djelovanja Demeter filozofije izuzetno je važno tretiranje životinja u najboljim životnim uvjetima. Također je važna primjena preparata kako bi se poticala plodnost tla i rast biljaka, a to je svakako upotreba komposta umjesto kemikalija.

Ovaj oblik ekološkog uzgoja je najstariji i najodgovorniji te prati tragove Rudolfa Steinera. On je glavni utemeljitelj antropozofije. Steinerova namjera je konkretno opažanje duha i duhovnog u materiji, te opažanje djelovanja nematerijalnih sila na fizički svijet, kao i uspostavljanje određenih zakonitosti koje se potom mogu i praktično primijeniti.

Od proljeća 2018. godine, dm svoju marku dmBio obogaćuje proizvodima proizvedenim prema vrlo strogim smjernicama organizacije Demetra koje zahtijevaju znatno više od minimalnih standarda ekološke oznake EU-a. Potražite ih u svojoj dm prodavaonici označene oznakom Demeter koja jamči najviše standarde biološko-dinamičke proizvodnje.

  

 

dmBio sok od cikle 0,5 l

dmBio sok od kiselog kupusa 0,5 l

dmBio sok mrkva 0,5 l

dmBio sok mrkva 0,33 l

dmBio jabučni ocat 0,75 l

dmBio keksi od pira i zobi 125 g, 12+

dmBio mini dvopek nezaslađeni 100 g

dmBio dječji müsli bobičasto voće 250 g