Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Priroda kao odgovor - dmBio

Što trebate znati o ekološkoj poljoprivredi?

Kako bismo našim vjernim kupcima omogućili osviješteni odabir uz idealan omjer cijene i kvalitete, razvili smo prvu dm-ovu robnu marku prehrambenih proizvoda - dmBio. Proizvodi dmBio marke proizvedeni su u skladu s visokim ekološkim standardima, dolaze isključivo iz ekološke proizvodnje te ne sadrže pesticide, boje, umjetne arome niti konzervanse.


 

Kao i u svemu, tako je i na putu ka zdravom načinu života i osviještenom odabiru najvažnija informiranost.

Što je ekološka poljoprivreda? Zašto je dobra za okoliš? Zašto je dobra za tebe, za tvoju obitelj i zajednicu, ali i za našu zajedničku budućnost? 

Prema definiciji Europske komisije, ekološka proizvodnja (poljoprivreda ili uzgoj) je sistem koji potrošačima osigurava proizvode koji su proizvedeni u skladu s prirodnim životnim ciklusom sistema. Ekološka proizvodnja oslanja se na niz ciljeva i principa kako bi se osiguralo da utjecaj čovjeka na okoliš bude što manji i da poljoprivredni sistem funkcionira što je prirodnije moguće.

Ekološka poljoprivreda kombinira tradiciju, inovaciju i znanost kako bi doprinijela okolišu koji dijelimo i promicala pravedan odnos i dobru kvalitetu života za sve.

Ekološki uzgoj biljaka i životinja podrazumijeva održavanje i unapređenje zdravlja tla, biljaka, životinja, ljudi i planeta kao da su jedinstveni i neodvojivi jer je zdravlje pojedinca i zajednice neodvojivo su od zdravlja ekosistema.

Ekološka poljoprivreda mora biti prilagođena lokalnim uvjetima, okolišu i kulturi, a vanjski utjecaj treba biti ograničen ponovnim korištenjem, recikliranjem i učinkovitim upravljanjem materijalima i energijom kako bi se očuvali resursi.

Ako se pitaš koje dmBio proizvode možeš pronaći na policama dm-a, koji su njihovi sastojci i što sve možeš pripremiti od njih - donesi bioLOGIČNU odluku i klikni ovdje.