Tu smo za Vas posadili: dmBio

Pojam „bio“ potječe iz grčkoga jezika i označava „život“. Upravo takvo značenje brojnim ljudima ima i danas – živjeti zdravo i savjesno zahvaljujući ekološkim proizvodima. Tom trendu već više od 25 godina ne odolijeva ni dm, naprotiv! dm je jedan od preteča u uvođenju bioproizvoda.

 


Sve je počelo prije 30-ak godina - u vrijeme kada sve više i više ljudi počinje pokazivati zanimanje za savjesnu prehranu i podrijetlo namirnica. Osluškujući njihove potrebe dm u svoj asortiman stavlja prve prehrambene proizvoda, čiji se sastojci pomno biraju iz ekološkog uzgoja.

Sam trend nastavlja se razvijati pa tako sve omiljenijima postaju namirnice iz kontroliranoga biološkog uzgoja pri kojemu, prema zadanim uvjetima, nisu korišteni konvencionalni pesticidi ili umjetna gnojiva, a koje nisu bile podvrgnute genetskoj manipulaciji. Kod većine se u prvome planu nalazi motivacija za time da se osjećaju bolje, da žive savjesnije i da potiču proizvodnju ekoloških proizvoda. Oni koji kupuju proizvode iz biološkog uzgoja, konzumacijom takvih proizvoda visoke kvalitete ne čine dobro samo sebi, nego i svome okolišu.

Temelj biološkoga uzgoja životinja počiva na prihvatljivim uvjetima i načinu držanja životinja koje slobodno pasu na otvorenim ekološkim pašnjacima, obitavaju u stajama s puno dnevnog svjetla i svježeg zraka, na suhim i mekanim površinama za ležanje. Životinje dobivaju isključivo biološku ishranu bez umjetnih dodataka koji potiču rast i masovni uzgoj. Na poljima nema kemijsko-sintetičkih tvari koje bi služile kao gnojivo, već se isključivo koristi gnojivo u obliku komposta te zeleno gnojivo.

Zadatak dm-a već je odavno pružati potporu ideji o biološkome uzgoju i prema njoj usmjeravati potrošačke potrebe svojih kupaca. Već više od 25 godina, još dok su proizvodi iz biološkoga uzgoja činili tek usko ograničen program, u mreži prodavaonica
dm koncerna su se na policama otvorile pozicije kako bi se ponudio asortiman bioproizvoda. U skladu s time, do danas smo asortiman dm prodavaonica u Hrvatskoj upotpunili s više od 1.300 bioloških proizvoda od više od 30 dobavljača.

No, to nije dovoljno. 2015. godine radimo još jedan korak dalje. Predstavljamo vam novu dm marku - dmBio!

 

 

Proizvodnja u skladu s prirodom i zaštitom okoliša od velike su nam važnosti. Održivo razmišljanje kao i održiva trgovina čvrsti su dijelovi dm-ove korporativne kulture te su usidrene u filozofiju brojnih dm-ovih marki. Zato svoj široki asortiman dm-ovih marki nastojimo obogatiti sa što više proizvoda proizvedenih na temelju održivosti u rasponu od kozmetike, proizvoda za bebe i hrane. Sada je tu i dmBio, nova, 25. dm marka ukusnih prehrambenih namirnica proizvedenih u skladu s visokim ekološkim standardima.

U naš asortiman svakodnevno uključujemo sve više pažljivo odabranih proizvoda od voćnih sokova i pirea; kravljeg mlijeka i napitaka od zobi, pira i kokosa; preko začina i zaslađivača; do žitarica i mahunarki te ukusnih grickalica za niskokaloričan međuobrok.

Uvjerite se sami u njihovu vrhunsku kvalitetu i trajno najpovoljnije cijene koje jamči ime dm marke.

 

dmBio. Prirodno iz dm-a!

161 4

dmBio amarant 500 g

Više informacija

dm Bio quinoa 500 g

Više informacija

dmBio zaslađivač od soka agave 250 ml

Više informacija

dm Bio sok crni ribizl 0,33 l

Više informacija

dm Bio smeđi šećer neprerađeni, 1 kg

Više informacija

dm Bio pire od jabuke, 700 g

Više informacija

dm Bio napitak kokos/mango, 0,33 l

Više informacija

dmBio javorov sirup A 250 ml

Više informacija

dm Bio bijela riža, okruglo zrno, 500g

Više informacija

dm Bio snack od riže natur, 100 g

Više informacija

dmBio blagi sok od jabuke, 1 l

Više informacija

dmBio trajno mlijeko 1,5% m.m. 1 l

Više informacija

dmBio napitak od riže natur 1 l

Više informacija

dmBio namaz od kakaoa 400 g

Više informacija