Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Sezame otvori se! - multitalentirana pasta Tahini

Upoznajte pastu od sezama - zvijezdu arapske kuhinje.


 

Jeste li već probali ukusnu pastu od sezama koja potječe iz Arabije? Zove se Tahini i idealna je kao dip umak. Možete je koristiti i kao egzotični namaz za kruh, često se kombinira sa slasticama, a omiljeni je sastojak brojnih arapskih jela.

Što je Tahini? 

Tahini je pasta od sjemenki sezama pa s njome trebaju biti na oprezu osobe alergične na sezam, inače je 100 % prikladna za vegane.

Do Arabije i natrag ... sa pastom Tahini 

Zatvorite oči i uživajte u okusima Arabije! Baš poput Humusa (namaza od slanutka), Tahini nam dolazi iz egzotičnog orijentalnog svijeta. Već na prvi okus podsjeća na Humus - samo je nešto nježnija i manje gorka!

Slatko ili slano? multitalentirani Tahini 

Tahini je odličan dip umak, može se pomiješati s jogurtom ili koristiti s rotkvicama kao dresing za salatu. Naravno, odličan je umak većini arapskih jela poput falafela, dok brojnim europskim jelima može dati dodir Azije. Zanimljiva je i kombinacija – „smoothie od Tahinija i špinata“... nešto što pravi ljubitelji smoothija obavezno moraju probati!

No, Tahini može dati potpuno drugačiji doživljaj, ukoliko je u slatkoj varijanti. Pomiješajte je s medom i kao rezultat dobit ćete čudesan egzotični namaz ili kremu za kolačiće.

Pasta Tahini je također idealna kao egzotično predjelo - kao namaz za kruh. Osvježavajućeg okusa, idealna je za one vruće ljetne noći kada ne želite ništa kuhati, nago samo uživati na terasi u laganom snacku.

Praktično pakiranje: Pasta Tahini dolazi u staklenci te ukoliko je držite u hladnjaku može trajati neko vrijeme. Ali oprez: Nakon što je otvorite, posuda će se brzo isprazniti ;)