Doprinos mom zdravlju

Kvalitetna prehrana važna je karika u očuvanju našeg zdravlja. U dm-u nastojimo osigurati bogat izbor namirnica iz ekološkog uzgoja, poseban asortiman proizvoda namijenjen alergičarima i dijabetičarima te široku paletu proizvoda koji služe kao dodatak prehrani.


 

ŠTO NAČIN PREHRANE GOVORI O TEBI?

Stara narodna kaže da je higijena pola zdravlja, no tu valja nadodati i prehranu. Kako započeti? Upotpunite je proizvodima i namirnicama koje neće opterećivati vaš probavni sustav, nego će vam dati osjećaj poletnosti. Uvijek birajte minimalno prerađenu hranu, čim bliže izvornom obliku. Ako ste u prilici, birajte onu s "bio" i "eko" oznakama.

 

KAKO MISLITE URAVNOTEŽENA PREHRANA?

Često čujemo taj izraz, ali što on zapravo znači? Uravnotežena prehrana bi značila dobar omjer svih hranjivih tvari koje unosimo u organizam. Omjer ugljikohidrata, bjelančevina i masti prilagodite vašim individualnim potrebama, a također vodite računa o dovoljnom unosu vode te esencijalnih vitamina i minerala.

 

BIRAŠ LI OSVIJEŠTENO ZA SEBE I PRIRODU?

Brojni savjeti nam govore kako dobro jesti i kvalitetno se hraniti. No svi se svode na isto pa nećete pogriješiti ako osluškujete svoje potrebe i pratite nekoliko osnovnih smjernica. Kupujte što osvještenije, unaprijed planirajte. Kuhajte kod kuće, pakirajte užinu te zamijenite, kad god je to moguće, rafinirane žitarice integralnima. I ne zaboravite na zlatno pravilo – nikad ne idite u kupnju gladni!

 

MOŽE LI DOBRO BITI I FINO?

Da je dobra hrana neukusna, mislili smo kao mala djeca. Sada kad smo odrasli znamo da možemo uživati uz fine slastice, žitarice i napitke koje će našem tijelu dati sve što mu je potrebno.

 

OSIGURAVAŠ LI SVOJEM TIJELU DOVOLJNO TEKUĆINE?

Dobro smo upoznati s važnošću tekućine za normalno funkcioniranje organizma. Ljudsko tijelo sastoji se od 75 % vode, koju tijelo gubi tijekom dana uriniranjem, znojenjem, disanjem… Svu tu izgubljenu tekućinu potrebno je nadoknaditi, za što nema boljeg načina od redovitog unosa vode, biljnih čajeva, izotoničnih napitaka, prirodnih voćnih sokova te niskokaloričnih, negaziranih, bezalkoholnih pića. Uz to, zgrabite jedan brzinski snack pun zdravih masti i složenih ugljikohidrata koji će vas napuniti energijom kako biste bili spremni za polazak, bilo kad i bilo gdje!

Tijelo će vam zasigurno reći hvala.

 

 

Na zdravlje - ojačajte svoj imunitet

 

Kako curenju iz nosa i dosadnoj prehladi reći – Zbogom!

 

Pir, heljda, kus-kus, proso, bulgur, kvinoja, amarant - poznajete li ove namirnice?

 

Zamjena za mlijeko: pet najukusnijih alternativa

 

Superhrana i što s njom?

 

Slatko bez šećera: 5 ukusnih zamjena za šećer

 

Superhrana – bobice Goji

 

Upoznajte svestrani kokos

 

Sezame otvori se! - multitalentirana pasta Tahini

 

Zeleni Smoothie: Jednostavni, ukusni i puni vitamina!

 

Što ghee razlikuje od masla i koje su njegove koristi!

 

Quinoa - sveta biljka starih Inka

 

Samo je prirodno dovoljno dobro za vašu bebu

 

Što ćemo danas doručkovati? Naravno, dmBio!