Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

25.05.2015.

dm green city project u Osijeku

dm s građanima Osijeka obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti

 

U subotu, 23. svibnja u sklopu dm green city projecta građanke i građani Osijeka s dm-om su obilježili Međunarodnu godinu svjetlosti. Cilj ovogodišnjeg dm green city projecta je nizom aktivnosti podići razinu svijesti o važnosti održivog razvoja.

„UN je 2015. godinu proglasio Međunarodnom godinom svjetlosti i u dm-u smatramo da je to izvrsna prilika da razmislimo kako možemo biti svjetlost u životima svojih najbližih, ali i u našoj zajednici. Zahvaljujemo svim građankama i građanima Osijeka što su nam pomogli da zajedno promičemo važnost odgovornog pristupa okolišu, zajednici i vlastitom zdravlju“, izjavila je Romina Vrhovac, područna menadžerica dm-a.  

Posjetitelji Tvrđe upoznali su predstavnike Udruge slijepih Osječko-baranjske županije koji su im, uz pomoć zamjenika gradonačelnika Vladimira Hama i pjevača Igora Delača, približili izazove s kojima se u svakodnevnom životu suočavaju slijepe osobe. Članovi osječke udruge Optimalnom težinom do zdravlja "VAGA" u dm ekokuhinji posjetiteljima su pokazali kako jednostavno pripremiti zdrave obroke i doprinijeti svom zdravlju i zdravlju ukućana.

Uz zdravu prehranu, za brigu o zdravlju iznimno su važni i redoviti pregledi. Zato je dm u Tvrđi organizirao besplatne oftalmološke i dermatološke preglede, mjerenje tlaka, šećera i indeksa tjelesne mase u sklopu kojih su građani mogli saznati više o ulozi redovitih pregleda u prevenciji bolesti. 

dm green city project provodi se četvrtu godinu za redom, a ovogodišnji projekt objedinjuje socijalne i ekološke sastavnice održivog razvoja kako bi sugrađanima pokazao kako u svakodnevnom životu mogu doprinijeti očuvanju svog zdravlja i održivoj budućnosti zajednice.