Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

18.05.2015.

dm green city project u Puli

dm s građanima Pule obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti

 

U subotu, 16. svibnja dm je s građanima na pulskom Forumu obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti. dm green city project, u sklopu kojeg se održala proslava, ove je godine posvećen temi svjetlosti. Sportaši i glazbenici pridružili su se građanima i saznali kako doprinijeti očuvanju vlastitog zdravlja i zaštiti okoliša.

„UN je 2015. godinu proglasio Međunarodnom godinom svjetlosti i u dm-u smatramo da je to izvrsna prilika da razmislimo kako možemo biti svjetlost u životima svojih najbližih, ali i u našoj zajednici. Zahvaljujemo svim građankama i građanima Pule što su nam se pomogli da zajedno promičemo važnost odgovornog pristupa okolišu, zajednici i vlastitom zdravlju“, izjavila je Anđelka Ramljak, područna menadžerica dm-a. 

Predstavnici Udruge slijepih Istarske županije građanima su uz pomoć košarkašica ŽKK Pula skrenuli pozornost na prepreke s kojima se u svakodnevnom životu susreću slijepe i slabovidne osobe.

dm green city project nizom aktivnosti za građane želi podići razinu svijesti o važnosti održivog razvoja i potaknuti ih da budu svjetlost u svojoj obitelji i zajednice. Građani su mogli naučiti više o pravilnom razvrstavanju otpada, a kako pripremiti zdrave obroke na brz i jednostavan način, u dm ekokuhinji pokazali su stručnjaci Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija te kuhari Franko Mocko i Marin Đukić. U pripremi zdravih obroka za građane okušao se i Alen Vitasović. 

Kako bi bezbrižno uživali u sunčanim danima, građanke i građani Pule obavili su besplatne dermatološke preglede, a imali su priliku obaviti oftalmološke preglede te izmjeriti tlak, šećer i indeks tjelesne mase.

dm green city project provodi se četvrtu godinu za redom, a ovogodišnji projekt objedinjuje socijalne i ekološke sastavnice održivog razvoja kako bi sugrađanima pokazao kako u svakodnevnom životu mogu doprinijeti očuvanju svog zdravlja i održivoj budućnosti zajednice.

dm green city project, nakon Splita i Pule, Međunarodnu godinu svjetlosti obilježit će i u Osijeku u subotu 23. svibnja.