Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

15.05.2015.

dm green city project u Splitu

dm s građanima obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti

 

U petak, 15. svibnja dm je s građanima na splitskoj Rivi obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti. dm green city project, u sklopu kojeg se održala proslava, ove je godine posvećen temi svjetlosti. Splitski sportaši, glumci i glazbenici pridružili su se građanima na proslavi i saznali kako doprinijeti očuvanju vlastitog zdravlja i zaštiti okoliša.

UN je 2015. godinu proglasio Međunarodnom godinom svjetlosti i u dm-u smatramo da je to izvrsna prilika da razmislimo kako možemo biti svjetlost u životima svojih najbližih, ali i u našoj zajednici. Zahvaljujemo svim građankama i građanima Splita što su nam se pomogli da zajedno promičemo važnost odgovornog pristupa okolišu, zajednici i vlastitom zdravlju“, izjavio je Davorin Popović, područni menadžer dm-a.

Predstavnici Županijske udruge slijepih Split, uz pomoć vaterpolista VK Mornar Marina Bana i Jerka Marinića Kragića, građanima su skrenuli pozornost na prepreke s kojima se u svakodnevnom životu susreću slijepe i slabovidne osobe. Uz poznate sportaše građanima su se u obilježavanju pridružili i voditeljica Nataša Bebić, koreografkinja Kristina Đanić te glumica Anastasija Jankovska. 

dm green city project nizom aktivnosti za građane želi podići razinu svijesti o važnosti održivog razvoja i potaknuti ih da budu svjetlost u svojoj obitelji i zajednice. Građani su besplatno obavili dermatološke i oftalmološke preglede te mjerenje tlaka i šećera u krvi i indeksa tjelesne mase, a imali su priliku podržati rad udruge Crveni nosovi koja pruža psihosocijalnu podršku pacijentima u bolnicama pomoću humora.