Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

07.05.2019.

dm potpisnik Povelje o volontiranju zaposlenika

U srijedu, 7. svibnja na trećoj Konferenciji o volontiranju zaposlenika pod nazivom „Na valovima volonterstva“ predstavljena je inicijativa Povelje o volontiranju zaposlenika koju su potpisala čak 23 poslodavca, uključujući dm-drogerie markt.


 

Inicijativu koja je prva takve vrste u Europi, pokrenuli su Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja. Povelja  se odnosi na sve privatne i javne organizacije, a namjera je potaknuti uvođenje sustavnijeg pristupa volontiranju kroz definiranje pravila volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja. 

„Djelatnike uvijek potičemo na osobni razvoj i motiviramo ih na volontiranje. Izuzetno smo ponosni na naše djelatnike koji se svake godine uključuju u volonterske aktivnosti i daju individualni doprinos društvu. Inicijativa Povelje o volontiranju zaposlenika uistinu je hvalevrijedna i iznimno nam je drago što joj se priključio veliki broj hrvatskih tvrtki kako bismo zajedno promovirali volonterstvo i potaknuli poslovni sektor, javni sektor i druge organizacije da stvaraju i razvijaju uvjete za volontiranje“, naglasila je Nataša Odak, menadžerica Razvoja ljudskih resursa.

U protekloj poslovnoj godini 684 djelatnika dm-a volontiralo je u 169 ustanova, institucija i organizacija civilnog društva u 52 grada u Hrvatskoj.