Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

26.11.2018.

dm potpisnik Povelje o raznolikosti

U srijedu, 21. studenog, u sklopu 10. konferencije o društveno odgovornom poslovanju, dm je potpisao Povelju o raznolikosti Hrvatska. Potpisivanjem Povelje dm se uz više od 40 drugih organizacija obvezao na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju, te tako pridružio borbi protiv diskriminacije na radnom mjestu.


 

,,Potpisom Povelje o raznolikosti dm dodatno učvršćuje kulturu uključivosti i raznolikosti koja je dio našeg poslovanja od samih početaka te se temelji na filozofiji dm-a koja stavlja ljude sa svim njihovim različitostima u centar. Društveno odgovorno poslovanje utkano je u sve razine našeg poslovanja te podrazumijeva poticanje raznolikosti na radnome mjestu i u zajednici u kojoj živimo i radimo. Potpisivanje Povelje za nas je dodatan poticaj da se i dalje trudimo unapređivati sredine u kojima poslujemo, kako bi one postale tolerantnije'', istaknula je Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a zadužena za Ljudske resurse, koja je u ime dm-a potpisala Povelju.


 

Povelja o raznolikosti je inicijativa pokrenuta u 20 zemalja Europske unije s ciljem poticanja provedbe politike raznolikosti u poslovnom sektoru, a individualno je izrađuje svaka zemlja, dok je inicijativu u Hrvatskoj pokrenuo Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR). Glavni ciljevi Povelje o raznolikosti jesu poticanje politika raznolikosti i nediskriminacije, kako bi se razvijala organizacijska kultura koja se temelji na poštivanju i uvažavanju različitosti.