Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

27.09.2018.

Opoziv i povlačenje proizvoda

dmBio paleo müsli 500 g sve šarže s rokom trajanja do uključivo 30.5.2019.


 

Zagreb, 27.9.2018. - dm obavještava javnost kako je iz predostrožnosti povukao dmBio paleo müsli 500 g sve šarže s rokom trajanja do uključivo 30.5.2019. jer je utvrđena prisutnost tvari tropan alkaloid, što ne zadovoljava dm-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

Opoziv se odnosi isključivo na proizvode sa šaržama s rokom trajanja do uključivo 30.5.2019. 

Molimo kupce da provjere jesu li kupili dmBio paleo müsli 500 g sve šarže s rokom trajanja do uključivo 30.5.2019. Rok trajanja vidljivo je istaknut na bočnoj strani pakiranja. U slučaju da ste kupili navedeni proizvod, molimo da ga ne konzumirate i vratite u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će vam biti osiguran povrat novca. Bez obzira na to je li proizvod otvoren ili neotvoren, kupci ga mogu vratiti bez predočenja računa.

Prisutnost tvari tropan alkaloid utvrđena je temeljem internih kontrola dm-a. Riječ je o prirodnim sastojcima biljnog podrijetla koji su poglavito sadržani u korovu čija se prisutnost ne može isključiti u uzgoju žitarica jer u ekološkoj proizvodnji nije dozvoljena primjena herbicida. Tropan alkaloidi mogu imati privremeno negativan utjecaj na zdravlje, primjerice poteškoće s vidom, proširene zjenice, suhoću usne šupljine ili umor.

dm ovim putem izvješćuje javnost o povlačenju i opozivu proizvoda s ciljem da osigura najvišu sigurnost proizvoda i kupaca u svojim prodavaonicama te se ispričava kupcima zbog situacije i mogućih neugodnosti.