Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

20.12.2017.

Donacija dm-a omogućit će brži i efikasniji rad KB Merkur

U Zagrebu, 20. 12. 2017. dm je Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Merkur donirao dva programska paketa ključna za njihov rad u skladu s najvišim svjetskim standardima. 


 

Jedan od doniranih programskih paketa, "Newton dictate", pretvara govor u tekst i time radiolozima omogućuje diktiranje nalaza, a što ubrzava izdavanje nalaza i osigurava njihovu bolju kvalitetu. Drugi programski paket, "CEUS", koristi se za primjenu kontrastnog sredstva na ultrazvučnoj dijagnostici te će djelatnicima Kliničkog zavoda omogućiti korištenje metode koja omogućuje dijagnostiku nakon intervencijskih zahvata bez zračenja i bez čekanja za MR dijagnostiku. 

"Na probnom smo korištenju bili iznimno zadovoljni programskim paketima "Newton dictate" i "CEUS" jer su olakšali svakodnevni posao i poboljšali učinkovitost rada specijalista Kliničkog zavoda. Donacija dm-a osigurala nam je  trajnu nabavku programske podrške te u ime kolega i Kliničke bolnice Merkur zahvaljujem dm-u što je prepoznao važnost ovih programa koji su neophodni za napredak i kvalitetan rad Kliničkog zavoda. Osobno želim naglasiti iznimnu susretljivost, strpljivost i razumijevanje predstavnika dm-a za razvoj radiologije, u ovom slučaju, Kliničke bolnice „Merkur“, a sve sa svrhom razvoja nove djelatnosti koja je potpora iznimno visokom stupnju terapijskih postupaka koji se provode na Zavodu i predstavljaju vrh u Republici Hrvatskoj", izjavio je izv. prof. dr. sc. Vinko Vidjak, predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Merkur.

"Kada je Klinički zavod KB-a Merkur kontaktirao dm, uvidjeli smo kako donacijom možemo olakšati rad djelatnika zavoda i njihovim pacijentima omogućiti liječenje u skladu s najvišim svjetskim standardima. Raduje nas što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da podržimo napredak zajednice u kojoj poslujemo, a posebno smo ponosni kada naša podrška doprinosi zdravlju i boljoj kvaliteti života naših sugrađana", izjavio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

Djelatnici Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Merkur visoko su educirani u brojnim kliničkim smjerovima. U svom radu uključeni su u najkompleksnije postupke obrade svih pacijenata koji su prošli transplantaciju, kao i u liječenje i dijagnostiku pacijenata iz drugih područja.