Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

19.12.2017.

Božićni pokloni djelatnika dm-a razveselit će 5.000 socijalno ugroženih građana

U utorak, 19. prosinca djelatnici dm-a predali su božićne poklone Gradskom društvu Crvenog križa Vrbovec za 76 djece o kojima to društvo brine. 


 

Donacija je dio dm-ove humanitarne kampanje Božićni darak u koju se uključilo više od 1.300 djelatnika. Djelatnici su pripremili 2.262 poklona, dok je dm osigurao dodatnih 2.738 poklona kako bi uljepšali blagdane potrebitim sugrađanima.

"U božićno i novogodišnje vrijeme svi želimo razveseliti svoje najbliže kako bismo im pokazali da su nam važni i da mislimo na njih. Ove godine u dm-u smo se udružili s ciljem da i socijalno ugroženim i siromašnim građanima, našim susjedima, pomognemo da uživaju u blagdanima. Tako smo ove blagdane učinili ljepšima i za sve nas jer znamo da će naši pokloni zagrijati srca i domove naših susjeda diljem Hrvatske", izjavila je Nina Pukšec, djelatnica dm-a.

U suradnji s društvima Crvenog križa diljem Hrvatske, 5.000 poklona dm-a tijekom blagdana stići će na adrese socijalno ugroženih i siromašnih građana u svim županijama i u čak 99 gradova i naselja diljem Hrvatske o kojima skrbi Crveni križ. 

"U ime Hrvatskog Crvenog križa i svih građana kojima će ovi blagdanski pokloni dobro doći, zahvaljujem dm-u i njihovim djelatnicima koji su pokazali pravi blagdanski duh. Raduje nas što je dm prepoznao Crveni križ kao partnera u ovoj kampanji i što su naša društva diljem Hrvatske dio dm-ove kampanje kojom ćemo najranjivijim skupinama građana uljepšati predstojeće blagdane", poručila je Drinka Sopta iz Hrvatskog Crvenog križa.

"Pažnja i poruke podrške koje su djelatnici dm-a uputili djeci iz udomiteljskih obitelji  vrbovečkog kraja jednako su važni, ako ne i važniji, od samih poklona jer im pokazuju da blagdani sa sobom uvijek donose posebnu velikodušnost i dobru volju ljudi koje možda ne poznaju, a koji misle na njih i brinu o njima", izjavila je Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog Križa Vrbovec.

Poklone koje su pripremili, djelatnici su pomno prilagodili dobi njihovih primatelja, pri čemu se u svakom nalazi i osobna poruka podrške djelatnika koji je poklon pripremio.