Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

18.12.2017.

dm Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije donirao opremu u vrijednosti od 50.000 kn

U ponedjeljak, 18. prosinca dm je predao donaciju u vrijednosti od 50.000 kuna Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije. Donacija je namijenjena nabavci tlačnih cijevi koje će pomoći u učinkovitijoj obrani od požara. 


 

"Uz kvalitetno obrazovanje i obuku, ključ uspješnosti svih vatrogasnih intervencija je kvalitetna vatrogasna oprema. U ime svih vatrogasaca Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujem dm-u što je prepoznao važnost ove donacije. Tlačne cijevi ubrajaju se u najvažniju vatrogasnu opremu za gašenje požara te su prijeko potrebne za rad na terenu i za bolju i učinkovitiju borbu protiv požara", izjavio je Dražen Glavina, županijski vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije.

"Fotografije hrabrih vatrogasaca koji se uspješno i srčano bore protiv vatrene stihije, izazivaju poštovanje svih nas. Prateći medijska izvješća, mogli smo primijetiti da im uistinu ne nedostaje odvažnosti, ali im je potrebna odgovarajuća oprema kako bi njihovi napori bili što učinkovitiji i manje rizični za živote tih hrabrih ljudi. Ponosni smo što će ova donacija vatrogascima Splitsko-dalmatinske županije u kojoj dm posluje u 18 prodavaonica, pomoći da lakše obavljaju svoj posao kojim čuvaju domove i živote sugrađana. Koristim ovu priliku da svim vatrogascima u ime dm-a zahvalim na svemu što su napravili i što rade za svoje sugrađane", izjavila je Hana Matić, područna menadžerica dm-a.

Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije dio je Hrvatske vatrogasne zajednice koja obavlja stručne i organizacijske poslove koji se odnose na unaprjeđenje cjelokupnog sustava dobrovoljnog vatrogastva. Kao krovna vatrogasna organizacija okuplja više od 1.700 vatrogasnih društava u jedinicama lokalne samouprave i gospodarstvu s oko 150.000 članova koji su udruženi u preko 200 vatrogasnih zajednica općina, područja i gradova te 20 vatrogasnih zajednica županija i Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba.

Preuzmi

dm Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije donirao opremu u vrijednosti od 50.000 kn

PDF, 529KB