Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

dm na Volonterskom zadatku

Još 2011. dm je za 15. rođendan svakom djelatniku koji je želio volontirati poklonio jedan radni dan i tako zajednici darovao preko 10.000 volonterskih sati. Sedam godina kasnije i dalje stavljamo naglasak na društveno odgovorno poslovanje, a u izgradnji odnosa s građanima i uspostavljanju međusobnog povjerenja najvažnijim smatramo lokalni doprinos. On nam omogućuje da bolje razumijemo potrebe zajednice u kojoj živimo i radimo.


 

Upravo smo stoga pokrenuli inicijativu „Više od mene“ i svim djelatnicima dali mogućnost da jedan dan u godini poklone onima kojima je to najpotrebnije. Volonterske aktivnosti organiziramo u suradnji s partnerskim udrugama, a ako prepoznaju potrebe u svojoj lokalnoj zajednici, naši se djelatnici mogu i samostalno angažirati i organizirati volontersku aktivnost u mjestu u kojem žive. Stvaran doprinos kreće upravo iznutra – od nas samih.


 

u 2018. više od 670 kolegica i kolega volontiralo je u preko 180 ustanova u 56 gradova i tako podržalo inicijativu „Više od mene“. Volontirali smo u domovima za odgoj i obrazovanje, domovima za starije i nemoćne, sportskim klubovima, vrtićima, školama, udrugama, društvima i raznim centrima.


 

Poštivanje različitosti i međusobno razumijevanje u dm-u još dodatno potičemo i suradnjom s Centrima za rehabilitaciju i inkluzivne radne aktivnosti. To nas obogaćuje kao osobe, kolege, suradnike i partnere i vrijedan je dio kulture koju njegujemo.

Inicijativnom „Više od mene“ dm je za svoje djelatnike postavio trajno usmjerenje – volontiranje je važno! Jer neprocjenjiv je osjećaj kada nekome pomažemo.