dm green city project 2015.

dm green city project u znaku Međunarodne godine svjetlosti

dm green city project održava se šestu godinu za redom i njegov cilj je zabavno-edukativnim aktivnostima informirati građane o svim aspektima održivog razvoja. Projekt svake godine prati UN-ovu Međunarodnu godinu te će ove godine u fokusu biti tema svjetlosti.

Ovogodišnji dm green city project objedinjuje socijalne i ekološke sastavnice održivog razvoja kako bi građanima pokazao kako u svakodnevnom životu mogu doprinijeti održivoj budućnosti zajednice, a  jedan od ciljeva ovogodišnjeg projekta je informiranje građana o izazovima s kojima se slijepe i slabovidne osobe suočavaju u svakodnevnom životu.

Sve aktivnosti projekta već tradicionalno započinju proslavom Dan planeta Zemlje na zagrebačkom Cvjetnom trgu, kojoj će se pridružiti predstavnici Hrvatskog saveza slijepih i Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, a nastavit će se dm sunčanom turnejom koja će tijekom svibnja posjetiti Pulu, Split i Osijek.

Učenici osnovnih škola skupljat će i reciklirati stari papir u sklopu akcije Zeleni korak. U prošlogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo je 30.000 osnovnoškolaca, a najuspješnije škole nagradili smo s pametnim pločama i kantama za sortiranje otpada. Ove godine najuspješnije škole nagradit ćemo elektroničkim mikroskopima.

Lipanj će biti u znaku rekreativnog trčanja – za cijelu obitelj. Na Bundeku će se održati dm ženska utrka i babybonus utrka za najmlađe uz koncert i bogat sadržaj za cjelodnevno obiteljsko druženje. U utrkama koje su održane prošle godine sudjelovalo je više od 2.200 rekreativnih i profesionalnih trkačica, a svoje prve trkačke korake u pratnji roditelja napravilo je gotovo 600 djece.

Na kraju projekta dm će nagraditi promicanje društvene odgovornosti i održivog razvoja na dodjeli dm green city nagrada. Nagrade pojedincima, tvrtkama i organizacijama za doprinos u zaštiti okoliša dodijelit će se u osam kategorija: najbolji eko edukativni projekt, najbolja eko akcija, najbolja eko kampanja, najbolja eko ambalaža, najbolja eko inovacija/proizvod, najbolja eko fotografija, najbolji eko dokumentarni film te posebno dostignuće u zaštiti okoliša.

 

14.4.2015. Predstavljanje dm green city projecta 2015. 

 

dm green city project aktivnosti:

11.05.2015. iz Ekološka održivost

Akcija "Zeleni korak"

Ovim putem dm i partneri projekta s veseljem pozivaju sve učenike da se uključe u već tradicionalnu akciju prikupljanja staroga papira u sklopu dm green city projecta 2015.

 

 

 

dm sunčana turneja

Split, 15.5., Pula, 16.5.2015. i Osijek, 23.5.2015.

 

 

27.04.2015. iz Priopćenja za medije

dm obilježio Dan planeta Zemlje

U petak, 24. travnja, s građanima grada Zagreba proslavili smo Dan planeta Zemlje.

 

 

 

Proslavimo zajedno Dan planeta Zemlje

Podržite i Vi svojim dolaskom dm-ovu veliku inicijativu – proslavu Dana planeta Zemlje koja će se održati u petak, 24.4.2015. na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

 

 

14.04.2015. iz Priopćenja za medije

dm green city project u znaku Međunarodne godine svjetlosti

Najavljen početak dm green city projecta 2015.

Dar meni, dar prirodi

U travnju pri kupnji odabranih proizvoda ostvarite dvostruke bodove. 

 

 

 

 

 

Budi svjetlost