dm green city project 2015.

dm green city project u znaku Međunarodne godine svjetlosti

dm green city project održava se šestu godinu za redom i njegov cilj je zabavno-edukativnim aktivnostima informirati građane o svim aspektima održivog razvoja. Projekt svake godine prati UN-ovu Međunarodnu godinu te će ove godine u fokusu biti tema svjetlosti.

Ovogodišnji dm green city project objedinjuje socijalne i ekološke sastavnice održivog razvoja kako bi građanima pokazao kako u svakodnevnom životu mogu doprinijeti održivoj budućnosti zajednice, a  jedan od ciljeva ovogodišnjeg projekta je informiranje građana o izazovima s kojima se slijepe i slabovidne osobe suočavaju u svakodnevnom životu.

Sve aktivnosti projekta već tradicionalno započinju proslavom Dan planeta Zemlje na zagrebačkom Cvjetnom trgu, kojoj će se pridružiti predstavnici Hrvatskog saveza slijepih i Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, a nastavit će se dm sunčanom turnejom koja će tijekom svibnja posjetiti Pulu, Split i Osijek.

Učenici osnovnih škola skupljat će i reciklirati stari papir u sklopu akcije Zeleni korak. U prošlogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo je 30.000 osnovnoškolaca, a najuspješnije škole nagradili smo s pametnim pločama i kantama za sortiranje otpada. Ove godine najuspješnije škole nagradit ćemo elektroničkim mikroskopima.

Lipanj će biti u znaku rekreativnog trčanja – za cijelu obitelj. Na Bundeku će se održati dm ženska utrka i babybonus utrka za najmlađe uz koncert i bogat sadržaj za cjelodnevno obiteljsko druženje. U utrkama koje su održane prošle godine sudjelovalo je više od 2.200 rekreativnih i profesionalnih trkačica, a svoje prve trkačke korake u pratnji roditelja napravilo je gotovo 600 djece.

Na kraju projekta dm će nagraditi promicanje društvene odgovornosti i održivog razvoja na dodjeli dm green city nagrada. Nagrade pojedincima, tvrtkama i organizacijama za doprinos u zaštiti okoliša dodijelit će se u osam kategorija: najbolji eko edukativni projekt, najbolja eko akcija, najbolja eko kampanja, najbolja eko ambalaža, najbolja eko inovacija/proizvod, najbolja eko fotografija, najbolji eko dokumentarni film te posebno dostignuće u zaštiti okoliša.

 

14.4.2015. Predstavljanje dm green city projecta 2015. 

 

dm green city project aktivnosti:

19.06.2015. iz Priopćenja za medije

Dodijeljene dm green city nagrade 2015.

Osam ekoloških projekata nagrađeno za doprinos zaštiti okoliša.

 

 

 

 

dm ženska utrka i dm babybonus utrka

U subotu 13. lipnja, okupili smo više od 2.650 trkačica te 650 djece na ženskoj i babybonus utrci, kojima potičemo sugrađane na odgovoran odnos prema zdravlju, zajednici i okolišu.

dm ženska utrka i dm babybonus utrka

Bundek, 13.6.2015.
Prijavite se i trčite s nama!

 

 

25.05.2015. iz Priopćenja za medije

dm sunčana turneja u Osijeku

dm s građanima Osijeka obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti.

18.05.2015. iz Priopćenja za medije

dm sunčana turneja u Puli

dm s građanima Pule obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti.

15.05.2015. iz Priopćenja za medije

dm sunčana turneja u Splitu

dm s građanima Splita obilježio Međunarodnu godinu svjetlosti.

 

Budi svjetlost

Recikliraj!

Otpad možemo razvrstavati i reciklirati te ga prenamijeniti u stvari koje su nam potrebne. Smeće je vrsta otpada – nezbrinuta i neupotrebljiva. Pobrini se da tvoj otpad ne bude smeće!

Hrani se osviješteno!

Obrati pažnju na kvalitetu i vrstu hrane koju unosiš u sebe! Kupnjom i konzumacijom proizvoda iz ekološkog uzgoja, ne činimo dobro samo sebi, nego i svome okolišu.

Podupri aktivnosti Udruge Crveni nosovi

Tvoja donacija donosi osmijeh u bolnice, a smijati se znači živjeti!