Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Poduprite aktivnosti Udruge Crveni nosovi

CRVENI NOSOVI – Klaunovidoktori je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i pate, pomoću humora i životne radosti. Glavni cilj djelovanja udruge je ublažavanje patnji bolesnim osobama te olakšavanje procesa oporavka pomoću humora kao terapeutskog sredstva.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 13 klaunovadoktora.

Kako je igra najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, klaunovidoktori svojim gegovima unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im svijet igre, smijeha i radosti.

 

PODUPRITE AKTIVNOSTI UDRUGE CRVENI NOSOVI 

Vaša donacija donosi osmijeh u bolnice, a smijati se znači živjeti!

 

 

Uz pomoć humora CRVENI NOSOVI klaunovidoktori potiču životnu radost i hrabrost malih i velikih bolesnika donoseći u njihove bolničke sobe trenutke veselja i bezbrižnosti kako bi im olakšali bolest i tugu.

CRVENI NOSOVI su jedna od najljepših priča ikada ispričanih o dobroti, ljubavi, davanju i osmijehu. Donijeti osmijeh tamo gdje je tuga, strah i bol naša je misija, motivacija i nagrada. Osmijeh u očima bolesnog djeteta, starih i nemoćnih, osmijeh na licima ostavljenih, samih i nesretnih. Osmijeh koji preobražava nemoć u nadu. I koji mijenja onoga koji ga prima, onoga koji ga daje i one koji to gledaju.

Klaunovidoktori svoj umjetnički dar i dobrotu srca poklonili su upravo bolesnima i nemoćnima. Nisu im važna svjetla pozornice, pljesak tisuća ljudi, već svoja najbolja umjetnička ostvarenja izvode za samo dvoje bolesnika u svojim bolesničkim sobama, često uplakanih i neraspoloženih. Upravo ovdje klaunovidoktori daju sve od sebe kako bi stvorili bolji svijet, makar u nekoliko kvadrata bolničke sobe. To je ono što Crveni Nosovi rade. I to je ono što možete i vi učiniti zajedno s nama.

Vašim donacijama omogućavate redovne posjete klaunovadoktora bolnicama u Hrvatskoj, pa Vas molimo za pomoć i podršku. 

U subotu, 13.6.2015. na dm ženskoj i babybonus utrci na zagrebačkom Bundeku potražite štand Udruge CRVENI NOSOVI, postanite njihov član i kupnjom crvenog nosića pomognite radu Udruge.

Prijave za dm žensku utrku i dm babybonus utrku, osim putem active beauty terminala u dm prodavaonicama su moguće i na sam dan utrke, 13.6.2015. na Bundeku, simboličnom uplatom Udruzi CRVENI NOSOVI, i to 40,00 kn za žensku utrku, a 20,00 kn za dm  babybonus utrku.

Više detalja o radu Udruge i mogućnostima podupiranja njezina rada možete pročitati ovdje.