Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Tu čuvam prirodu

Torba prirodu čuva – rođendansko ozračje proslave 15 godina rada dm-drogerie markta na hrvatskom tržištu, u svibnju 2011. posvetili smo radeći za dobrobit prirode.


Kao tvrtka koja svojom poslovnom kulturom kontinuirano vodi računa o dobrobiti društva, dm je u slavljeničkoj 2011. godini odlučio građanima darovati jedan od mnogih projekata koji se tiču ekologije, društvene povezanosti i odgovornosti pod nazivom „Tu čuvam prirodu“.

Tijekom inicijative svojim smo vjernim kupcima pripremili 100.000 zanimljivih pamučnih torbi s atraktivnim uzorkom leptira u prepoznatljivim bojama dm-a, izrađenih u suradnji s Fashion.hr industrijom u pogonima URIHO-a te knjižicu s 15 bonova za odabrane proizvode uz koje su kupci mogli ostvariti znatne popuste. Ideja cijele inicijative koju je podržalo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva bila je privući pažnju velikog broja naših kupaca te ih potaknuti ne samo na to da osvijeste važnost očuvanja okoliša nego i da se aktivno uključe i nastave širiti ideju među svima koje poznaju.

Torbu i knjižicu kupci su mogli dobiti u zamjenu za svojih 15 starih vrećica koje je dm ekološki zbrinuo, točnije reciklirao. Ujedno smo svoju dosadašnju ponudu polietilenskih vrećica zamijenili onima izrađenim od recikliranih materijala.

Reciklirane vrećice su se prema svjetskoj praksi pokazale kao najbolje zamjensko rješenje platnenih torbi te su idealno rješenje za ekološki odgovornu kupnju zato što razvijaju deset puta manje stakleničkih plinova od papirnate, ali i šest puta manje od platnenih.

Istodobno i članove active beauty Svijeta prednosti potaknuli smo da se na blagajni pri kupnji odreknu nove polietilenske vrećice te da u kupovinu dođu sa svojim torbama ili već korištenim vrećicama kako bi ih tako nagradili s dodatnih 15 bodova na svojim dm karticama.

Ovu kampanju kupci su shvatili vrlo ozbiljno što pokazuje podatak da smo u samo mjesec dana prikupili gotovo 10 tona plastičnih vrećica koje smo ekološki zbrinuli.

Tako smo za ovaj naš jubilarni rođendan darivali višestruko, svoje kupce, prirodu, a time i sami sebe, jer najveća je vrijednost darivanja spoznaja da usrećujemo i obogaćujemo svijet u kojem živimo.

Ekološki društveno usmjereno djelovanje u narednim godinama nastavili smo u okviru dm green city projecta:
dm green city project 2012.
dm green city project 2013.
dm green city project 2014.