Može li se i tijekom zime biti u formi?

U zimskim mjesecima naš imunitet pojačano radi. Zbog hladnoće naše tijelo troši više energije, pa je veća mogućnost pada imuniteta. Dodamo li k tome još jednoličnu zimsku prehranu, manjak boravka na otvorenom zraku ili dugotrajnu izloženost stresu, suhom, grijanom zraku i kolegama koji oko vas neprestano kišu, onda su veliki izgledi da će vas „uhvatiti“ neki oblik viroze ili prehlade. Kako biste se adekvatno zaštitili, predlažemo da preventivno i na vrijeme ojačate obrambeni mehanizam nekim od proizvoda iz našeg asortimana dm marke Mivolis, a za kupnju četiri ili više proizvoda na blagajni vas darujemo trajnom torbom.*


 


 


 

*Ponuda traje od 1.1.2020. do isteka zaliha. 


 

 


 

Donosimo nekoliko savjeta kako dočekati kraj zime i pritom ostati zdravi i fit:

 • Čaroban proizvod protiv prehlade ne postoji, no uz nekoliko trikova i kućnih pomagala možemo ublažiti i najgore tegobe. Priroda nam je pritom pripremila brojna visokovrijedna blaga koja ublažuju simptome kašlja i promuklosti.
 


 

Mivolis pastile trputac 30 kom. i Mivolis tvrdi bomboni od kadulje 50 g 

 

• I u novoj godini možemo standardno očekivati puno stresa uslijed kojeg nam pada imunitet i stvaramo plodno tlo za viruse svih vrsta! Već i pri samim naznakama bolova u grlu i području prsa preporučujemo vam korištenje sprejeva koji olakšavaju disanje. Takvi proizvodi mogu sadržavati sastojke poput morske vode, dekspantenola i svježe arome metvice.

 


 

Mivolis morska voda za nosu spreju 20 ml i Mivolis sprej za grlo i ždrijelo 30 ml 

 

• Kako biste uopće spriječili da do prehlade dođe, trebali biste dovoljno rano potaknuti rad svog imuniteta. U dm-u potražite brojne vitaminske bombe koje će nam u kombinaciji s ujednačenom prehranom i kretanjem pomoći da lakše prebrodimo hladno godišnje doba.


 


 

Mivolis šumeće tableta multivitamin 20 kom. i Mivolis multivitamin dječji bomboni 60 kom. 

 

• Zdrava i uravnotežena prehrana osnovna je pretpostavka koja mora biti zadovoljena kako bismo preživjeli zimu. Pritom imajte na umu kako citrusi i crveno, žuto i zeleno voće i povrće ima osobito visoku razinu vitalnih tvari, osobito nužnih za zaštitu od bakterija. Različitim vitaminskim preparatima u ovom razdoblju doskočite njihovom manjku.

 


 

Mivolis vitamin C u prahu 100 g i Mivolis vrući limun u prahu 20 kom.  

 

• Uz vitamine, i elementi u tragovima poput cinka, željeza i selena spadaju u svemoguće proizvode koji pomažu u borbi protiv prehlade. Štite od slobodnih radikala, upravljaju važnim procesima izmjene tvari u organizmu i brinu se za normalnu funkciju imuniteta. Potiču zdravu izmjenu tvari u organizmu koji mu daju energiju i preporučljivi su kod povišenog tjelesnog opterećenja.


 


 

 Mivolis kapsule cink + vitamin C depot 60 kom. i Mivolis tablete željezo + vitamin C+B 40 kom. 

 

• Curenje iz nosa ovih će dana lako uzrokovati bilo hladan jutarnji zrak kojem ste izloženi na putu do posla bilo virus gripe. A onda slijedi nezaustavljivi koncert kihanja, šmrcanja i teškog disanja. Nos je i inače osjetljiv, a kihanjem i šmrcanjem dodatna nadražene sluznica i koža iziskuju pomoć. U ovakvim trenucima dobrodošla je krema za njegu koja ujedno i pomaže nadraženoj koži.

 


Mivolis krema za nos 10 ml  

 

• Stres, užurbanost života i malo sna opterećuju naš organizam, čineći ga podložnim napadima virusa gripe. Po mogućnosti zato biste trebali češće raditi stanke, priuštiti si vruću kupku ili opuštajuću šetnju na svježem zraku.

 


 

 Mivolis sol za kupanje iz mrtvog mora 1,5 kg 

 

• Za kraj ostavljamo još jednu bitnu stavku – temeljito pranje ruku najbolja je i ujedno najjednostavnija zaštita protiv bakterija i virusa svih vrsta.