Mislite li pri kupnji i na prirodu?

Od 1. veljače u dm-u više nema jednokratnih plastičnih vrećica. Na taj način želimo zajedno s Vama učiniti još jedan korak u zaštiti okoliša te smanjiti količinu plastike u opticaju za više od 97 tona u samo jednoj godini.

Pridružite nam se! Odbacite plastične vrećice i u dm-u pronađite alternativu po svojoj mjeri!

 

U prodavaonicama dm-a više nemamo jednokratne plastične vrećice

Iz svoje smo ponude trajno uklonili jednokratne plastične vrećice za kupnju, kako bismo vas potaknuli na održiviji način života i kako bismo zajedno dali doprinos zaštiti okoliša. Znate li da se godišnje u Hrvatskoj potroši oko 200 vrećica po stanovniku? Plastične vrećice se, prema istraživanjima, koriste ukupno svega 12 minuta, a nakon što ih odbacimo, potrebna su desetljeća za njihovu razgradnju. Razmislite malo o toj činjenici – potrebna su desetljeća, ponekad i stoljeća da se razgradi obična plastična vrećica u kojoj ste nosili jabuke s tržnice, koja vam se zatim potrgala te ste je nonšalantno odbacili u smeće, ne posvetivši joj previše pozornosti. Stoljećima će se te naše plastične vrećice raznositi po okolišu, nagrđivati prirodu, zagađivati staništa životinja i narušavati ekosisteme… A mi ćemo… Što? I dalje se iz shoppinga bezbrižno vraćati ruku punih plastičnih vrećica? Kao predvodnik u području održivosti, dm želi potaknuti građane na što odgovorniji odnos prema okolišu, na promjenu navika i načina razmišljanja i zato kupcima nudimo različite opcije kojima mogu zamijeniti plastične vrećice za kupnju.

 

Pronađite u dm-u osviještenu alternativu jednokratnim plastičnim vrećicama

U dm-u možete birati između različitih veličina, dizajna i održivih materijala torbi za kupnju koje će vam pomoći da date svoj doprinos zaštiti okoliša:


 

TRAJNA BIO TORBA (velika i mala) 

Ova torba od certificiranog BIO pamuka rješenje je za cijeli život! Platnena ekološka torba nositeljica je certifikata GOTS i FAIRTRADE, osigurava pouzdano nošenje artikala i karakterizira ju dugoročnost zbog kvalitetne izrade i samog materijala. Ono što veću od ove dvije torbe uistinu čini posebnom jest jedinstvena ponuda koja se ne propušta. U slučaju dotrajalosti ili oštećenja, moguće ju je bez naknade zamijeniti za novu. I veća i manja torba dostupne su u više različitih boja.


 

Kupi jednom, nosi zauvijek!

 

 

TRAJNA TORBA 

Trajna torba gotovo u potpunosti načinjena od recikliranog materijala nositeljica je certifikata "Der Blaue Engel" i idealna je za vašu veliku kupovinu kozmetike i kućanskih potrepština. Zašto? Jer u nju bez problema stane čak 15 kilograma vaših omiljenih proizvoda. Praktičnost i sigurnost! Zahvaljujući otpornom materijalu i čvrstoj izradi, možete biti mirni jer će sve ostati na svome mjestu, a kupljene proizvode sigurno ćete donijeti doma.


 

Prava veličina za veliku kupovinu


 


 

TRAJNA PET TORBA (velika i mala) 

Mala promjena u svakodnevnoj kupnji može imati velik pozitivan učinak na očuvanje okoliša. Što se više koriste trajne alternative plastičnim vrećicama, pomak će biti vidljiviji. Jednokratne vrećice dobile su ozbiljne konkurente koji su prije svega fokusirani na dugoročnost, očuvanje prirode i isplativost. Razmišljajte unaprijed i imajte na umu dobrobit planeta. U ponudi su torbe koje su dostupne u dvije veličine i sezonski su dostupne u različitim vizualima, ali ono što je još važnije, nose certifikat plavog anđela "Der Blaue Engel", što znači da su proizvedene od reciklirane plastike.


 

    Reciklirana alternativa: torbe s certifikatom


 

 

VIŠEKRATNE POLIESTERSKE VREĆICE 

Osim što su dobre za okoliš, dm-ove višekratne vrećice karakterizira i moderan dizajn. Sklopive vrećice za kupovinu od poliestera iznimno su praktične za svakodnevnu upotrebu jer zahvaljujući svom malom volumenu stanu u svaki džep ili torbu. Da, važno je probuditi svijest o otpadu i maksimalno smanjiti njegovu proizvodnju, a s ovakvom vrećicom imate priliku smanjiti opterećenost planeta neželjenim otpadom. Sigurni smo da se kad-tad svatko od vas nađe u neplaniranom, spontanom shoppingu, a da ne biste u takvim situacijama ponovno dali priliku plastičnim vrećicama, dizajneri su pronašli idealno rješenje. Također, ne treba zanemariti ni njihovu dugoročnu isplativost za kućni budžet!


 

Vrlina koja se posebno cijeni: višekratnost!


 

PAPIRNATE VREĆICE 

Trendovi u svijetu brzo se i često mijenjaju, no jedan ostaje konstanta. To je briga za prirodu i životinje koje žive u njoj, savjestan pristup kupnji i razmišljanje o posljedicama i budućnosti. Odgovorna kupnja, ona koja podrazumijeva zamjenu plastičnih vrećica nekim od "zelenih" modela uistinu ne zahtijeva velik angažman. Eko vrećice su ni manje ni više nego stvar odluke, odluke koja ima pozitivan učinak na okolinu i koja služi kao dobar primjer ostalima. Sasvim dovoljan razlog da umjesto plastičnih vrećica koristite vrećice od smeđeg recikliranog papira. Prepoznatljiv vizualni identitet i prihvatljiva cijena čine ovaj model izvrsnim odabirom za svakodnevnu kupnju u vašoj omiljenoj drogeriji.


 

 Nosite reciklirani papir i budite uzor koji će drugi slijediti!
 


 

Možete li zamisliti koliko bi manje plastičnih vrećica završilo odbačeno u okoliš kada bismo baš svi koristili trajne torbe za kupnju? Zaista je lako napraviti malu promjenu kojom možemo značajno utjecati na očuvanje okoliša. U tome će vam dodatno pomoći i tijekom veljače - jer svima koji tijekom u dm-u kupe odabrane proizvode iz osviještenog asortimana u vrijednosti od 150 kuna, poklanjamo pamučnu torbu za kupnju "Misliš li na prirodu?".