Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Mali ekolozi u akciji dm-a spasili više od 25.000 stabala

Zeleni korak koji svi trebamo napraviti.

    

 

Zeleni korak akcija je koju dm u provodi u suradnji s osnovnim školama iz cijele Hrvatske. Tisuće i tisuće malih ekologa od 2012. godine, zajedno s učiteljicama i učiteljima, roditeljima i susjedima u svojoj zajednici prikupljaju i recikliraju stari papir

Mali ekolozi su tijekom pet godina akcije prikupili i reciklirali više od 1.500 tona starog papira i tako spasili više od 25 tisuća stabala. Naime, procjenjuje se da svaka tona recikliranog papira u spasi oko 17 stabala.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na samoj granici s Mađarskom, školu pohađaju najbolji mali ekolozi. Naime, čak četiri generacije učenika Područne škole Gotalovo iz općine Gola ostvarile su najbolje rezultate u akciji Zeleni korak.

Zahvaljujući predanom prikupljanju starog papira, PŠ Gotalovo osvojila je brojne nagrade kojima im je dm odao priznanje za doprinos zaštiti okoliša. Tijekom godina učenike PŠ Gotalovo u akciji Zeleni korak dm je nagradio s 35.000 kuna, pametnom pločom, kantama za sortiranje otpada  te elektronskim mikroskopom jer u dm-u akciju Zeleni korak smatraju ulaganjem u bolju budućnost i žele pomoći školama u odgajanju i obrazovanju ekološki osviještenih građana.

Škole diljem Hrvatske već su krenule s prikupljanjem starog papira u sklopu šestog Zelenog koraka, a najbolji način da male ekologe podržimo je da i sami napravimo zeleni korak i počnemo brinuti o okolišu koji ostavljamo najmlađima.