Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Sapuni s točkicama

Vođeni izrekom Helen Keller – „Sami možemo toliko malo, no zajedno možemo toliko mnogo“ – smatramo da poslovne suradnje uvelike doprinose ne samo razvoju poduzetničkih klima, već i razvoju društva u cjelini.


 

U okviru svojih aktivnosti Udruga slijepih Zagreb brine se i o zapošljavanju svojih članova, slijepih i slabovidnih osoba. U cilju jačanja konkurentnosti marginaliziranih skupina na slobodnom tržištu rada Udruga je pokrenula projekt pod nazivom Sapuni s točkicama i osnovala trgovačko društvo Sfera Visia kojemu su primaran cilj i misija zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba. 

Ponuda se temelji na krutim suvenir-sapunima koji su u potpunosti izrađeni od prirodnih materijala bez sintetičkih dodataka i životinjskog podrijetla. Sve su sapune ručno izradile uvježbane skupine slijepih i slabovidnih djelatnika pod vodstvom magistrice kemije.

Njihova su posebnost točkice, dodirom uočljive, koje podsjećaju na Brailleovo pismo kojim se služe slijepe osobe. U svojem dm-u možete potražiti sapun s motivima gradova Lijepe Naše, Mozaik sapun i Personalizirani sapun koji oblikujte sami prema vlastitim željama.

„Tvrtka dm zasigurno je jedan od lidera prepoznavanja takvih projekata i neizmjerno smo sretni što imamo priliku surađivati upravo s tom tvrtkom. Takve prilike smatramo nemjerljivo vrijednima jer distribucijom naših proizvoda u takvom prodajnom lancu zasigurno jamče dobar put do samih kupaca. Na taj će se način povećati razina osviještenosti šire javnosti za razvoj društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i osigurati jačanje kapaciteta tvrtki koje su krenule u tom smjeru“, izjavio je Nikola Arbanas, direktor Sfera Visije.