Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Ukusni vegetarijanski popečci


 


 

Sastojci:
3 žlice dmBio ulja za pečenje
3 žlice dmBio maslinova ulja
180 g dmBio slanutka
4 žlice dmBio tahini paste
pržene dmBio sjemenke sezama
50 g dmBio zobenih pahuljica
200 g dmBio quinoe
500 ml dmBio povrtnog temeljca
1 luk
1 tikvica
1 mrkva
4 jaja
4 žlice limunova soka
1 češanj češnjaka
svježi peršin
svježa metvica po želji
mljevena paprika
sol
papar

Priprema za četiri osobe:
Opranu quinou zajedno s povrtnim temeljcem dodajte u lonac, zagrijte do vrenja i pustite da se krčka oko 15 minuta. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi.
Luk, mrkvu i tikvice nasitno nasjeckajte. Maslinovo ulje ulijte u tavu, zagrijte pa popržite povrće. Za oko 3 minute maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi u zdjeli.

Zobene pahuljice smrvite pa ih s quinoom, mješavinom povrća, jajima, solju i paprom usipajte u zdjelu i umijesite. Oblikujte 12 jednakih popečaka te ih popržite u ulju za pečenje da poprime smeđu boju.

Za pripremu humusa češanj češnjaka, slanutak, tahini pastu, maslinovo ulje, limunov sok i svježi peršin smiksajte u glatku masu štapnim mikserom ili u blenderu. Potom još jednom po ukusu začinite limunovim sokom, solju, paprom i mljevenom paprikom.

Poslužite zajedno s popečcima i ukrasite svježom metvicom.

Vrijeme pripreme: oko 45 minuta