Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Proizvodi dm-ove vlastite marke nisu testirani na životinjama.

Jedno od glavnih načela u dm-ovim smjernicama poslovanja je na tržište stavljati isključivo proizvode vlastite marke koji ne štete čovjeku i njegovom okolišu. Zato nijedan krajnji proizvod dm-ove vlastite marke nije testiran na životinjama.

 

Pokušavamo djelovati što je moguće razumnije za čovjeka i zemlju. To znači da se, pored brižnog ophođenja s resursima, odgovorno odnosimo prema svim živim bićima. Tu spada i naša težnja da, u okvirima naših mogućnosti, izbjegnemo testiranja na životinjama. Zato se dobavljači koji surađuju s dm-drogerie marktom moraju obvezati da će robu proizvoditi  u skladu s uvjetima međunarodnih standarda kvalitete te da će se pridržavati zakonskih odredbi.


Od 1. lipnja 1998. zabranjeno je proizvode za njegu tijela testirati na životinjama. U liniji dekorativne kozmetike ta zabrana je već na snazi od 1986. godine. Prema njemačkoj Udruzi proizvođača proizvoda za njegu tijela i sredstava za pranje (njem. kratica IKW) kozmetički se proizvodi već od 1989. godine ne testiraju na životinjama. Potpuna zabrana testiranja na životinjama za kozmetičke sastojke stupila je na snagu 11. ožujka 2009.


Dermatološka ispitivanja dm-ovih proizvoda vlastite marke provode neovisni Instituti i dermatološke klinike na cca. 50 dobrovoljaca. Samo ako u tom slučaju ne dođe do nikakvih alergijskih reakcija, proizvod se može reklamirati  tekstom "dermatološki ispitano", što je zasigurno mnogo pouzdanije od testiranja na životinjama.


U slučaju novih sirovina, u što spadaju i sirovine korištene za prehrambene namirnice i lijekove - zakonodavstvo izričito propisuje da se one moraju testirati na životinjama. Intenzivno smo se pozabavili temom testiranja na životinjama te smo se potrudili da za proizvode dm-ove vlastite marke koristimo već poznate i testirane sirovine. Takvim stavom pokušavamo izbjeći ponovnu patnju životinja.


Prema pravnom pravorijeku smatra se da svi potrošači ne moraju biti upoznati s time da je teoretski svaka u kozmetičkim proizvodima upotrijebljena sirovina nekad  negdje u svijetu mogla biti testirana na životinjama. Stoga izjave koje se ističu na proizvodima kao što je ona "nije testirano na životinjama" kupca dovode u zabludu.


Iz navedenog se razloga ime dm-drogerie markt ne nalazi na pozitivnoj listi organizacija za zaštitu životinja.