Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Pusblu

Bilo penjati se po drveću ili skakati u lokve te pri tome otkrivati tajne našeg svijeta, to je najveći izazov za male avanturiste. Za to im je potrebna odjeća, koja odgovara svakodnevnim doživljajima. dm marka PUSBLU (motivirana maslačkom) donosi udobnost u ormar i pruža neograničenu radost kretanja.


 

Za zdravlje bezopasno - tome PUSBLU dječja odjeća pridaje osobitu važnost.  Stoga je veći dio odjevnih predmeta, poput donjeg rublja označeno oznakom „Povjerenje u tekstil - testirano na štetne tvari prema Oeko-Tex® Standard 100“

U proizvodnji dječje odjeće PUSBLU dm preuzima svoju ekonomsku, ekološku i društvenu odgovornost u suradnji sa svim proizvođačima. Poslovni odnosi s državama tekstilne proizvodnje općenito se temelje na kodeksu ponašanja što regulira usklađenost propisa međunarodnih socijalnih i radnih standarda. U tome je između ostalog isključen rad djece. Radnici ne smiju biti učenici i ni u kojem slučaju mlađi od 15 godina. Plaće i radno vrijeme moraju biti u skladu s nacionalnim standardima. Također se mora voditi briga o zdravlju i sigurnosti zaposlenika. Sva ta pravila imaju samo jedan cilj: promicanje ekološke i društveno odgovorne proizvodnje.

Preko ovjerenog članstva u Business Social Compliance, skraćeno BSCI, više od 70 % PUSBLU proizvođača podvrgava se dobrovoljnoj samokontroli. To je europska inicijativa maloprodajnih tvrtki i tvrtki orijentirane k uvozu, kojima je cilj slijediti ljudska i radna prava te zaustaviti sve diskriminacije žena.