Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Novi Pravilnik o proizvodima za pranje i čišćenje

8. listopada 2005. u Europi je stupio na snagu novi Pravilnik o deterdžentima. Tvrtka dm-drogerie markt, kao i drugi proizvođači proizvoda za pranje i čišćenje njime su, između ostalog, obvezani na internetu objaviti informacije o sastojcima proizvoda te moraju voditi računa o većoj transparentnosti prema kupcima. dm te informacije objavljuje za svoju vlastitu marku Denkmit.

 

engleski prijevod 

 

Deklaracija na internetu

Proizvođači sredstava za pranje i čišćenje od 8. listopada 2005., između ostalog, na svojoj internetskoj stranici moraju objaviti listu sastojaka za proizvode koje drže u asortimanu. Ta lista mora sadržavati popis sastojaka u opadajućem nizu prema njihovom udjelu u konačnom proizvodu. Kako bi se kod promjene recepture ili drugih promjena na proizvodu mogla točno pronaći pripadajuća lista s informacijama o proizvodu, relevantni proizvodi Denkmit označeni su specijalnim identifikacijskim brojem koji se nalazi na pakiranju proizvoda, u blizini besplatnog broja za kupce i bar koda. Identifikacijski broj nadalje je integriran u naziv liste s podacima o proizvodu i naveden u samoj listi. U tim listama sastojci svih Denkmit proizvoda navedeni su takozvanim INCI nazivljem. Ako za neku tvar još ne postoji INCI naziv, korišten je naziv iz Europske farmakopeje ili kemijski naziv sastojka.

Liste s podacima o proizvodima Denkmit pružaju detaljne informacije o sastojcima proizvoda te dm-ove marke. Pojedinačne liste s podacima o proizvodima mogu se pronaći uz opis proizvoda.

Više informacija o INCI nazivlju možete pronaći ovdje.

Veća transparentnost za potrošače

Ciljevi novog Pravilnika su postizanje veće transparentnosti za potrošače kao i ujednačavanje regulativa za sve EU članice. Ubuduće će se, primjerice, na etiketi proizvoda morati deklarirati svi konzervansi  neovisno o njihovoj koncentraciji u proizvodu, kao i optička bjelila, enzimi te određeni mirisi.

Liste s podacima o proizvodu za medicinsko osoblje

Medicinskom osoblju dm-drogerie markt stavlja na raspolaganje posebne liste s informacijama o proizvodu. Te se liste mogu za proizvode dm-ove marke Denkmit zatražiti putem Centra za kontrolu otrovanja u Freiburgu.

Centar za kontrolu otrovanja Freiburg:
Telefon: +49 (0)761 1 92 40

Internet: www.giftberatung.de
E-mail: giftinfo@uniklinik-freiburg.de