Suha ili dehidrirana koža?


 

Suha i dehidrirana koža na prvi pogled će izgledati vrlo slično. Nedostatak sjaja i sklonost perutanju prvi su vanjski znakovi i pokazatelji za oba tipa. Dehidrirana koža često djeluje zategnuto, a bore su vidljivije. Iako ovo stanje mnogi povezuju sa suhom kožom, ona je uobičajena kod osoba s masnim i problematičnim tenom koje često koriste grube i agresivne preparate. Neuravnotežena prehrana i unutarnji utjecaji također dovode do dehidracije kože. Glavna razlika između suhe i dehidrirane kože je u tome što dehidriranoj nedostaje vlage, a suhoj koži lipidi (masnoća). Zato se za njegu dehidrirane kože preporučuje unos veće količine tekućina i biranje hidratantnih krema.

Suhoj koži je potrebna redovita njega i hidratacija. Ona voli sastojke koji intenzivno njeguju i umiruju kožu (poput bademovog ulja, shea maslaca…). Važno je unositi dovoljnu količinu vode kako biste kožu hidratizirali i iznutra. Uvijek je dobro zaštititi se od UV zračenja.

SAVJET
Ako je vaša koža dehidrirana, potražite serume koji sadrže hijaluronsku kiselinu i kolagen te vodene maglice koje će osvježiti lice i dati mu dodatnu dozu hidratacije. 

 
161 4

evian Brumi osvježivač lica, 50 ml

Više informacija

Afrodita bademovo ulje 150 ml

Više informacija

Mixa Hyalurogel Intensive Hydration krema za njegu lica 50 ml

Više informacija

Afrodita Hydra Patch H2O serum za lice 30 ml

Više informacija

L'Oréal Paris micelarna voda za čišćenje suhe i osjetljive kože lica 400 ml

Više informacija

Afrodita bademova multiaktivna hranjiva krema za lice 50 ml

Više informacija

Nivea Aqua Effect tonik za suhu kožu lica 200 ml

Više informacija

Garnier Aqua Bomb maska za lice

Više informacija