Upoznajte svoje lice


 

Svačija koža je drugačija. Proizvodi za njegu kože prilagođeni su specifičnim potrebama i tipovima kože. Zato prvi korak u njezi kože započinje određivanjem vašeg tipa kože. Doznajte inate li suhu, masnu, mješovitu ili normalnu kožu!. Tek tada birajte preparate kojima ćete njegovati svoje lice. Osim dnevne i noćne njege, potražite idealan serum ta njime obogatite svoju dnevnu rutinu njege.

SUHA KOŽA
Suhu kožu karakterizira nedostatak ulja, što je čini osjetljivom i smanjuje njezinu sposobnost djelovanja protiv štetnih vanjskih faktora. Koža je nježna i tanka, prisutan je osjećaj zatezanja, a bore i linije lakše nastaju i vidljivije su.

MASNA KOŽA
Masna koža ima velike pore i stvara previše ulja, što joj daje masni i sjajan izgled. Osobe s masnom kožom najčešće imaju puno prištića i mitesera.

MJEŠOVITA KOŽA
Ovaj tip kože je vrlo rasprostranjen. Karakteristično je da je koža na nekim mjestima suha, a na nekima masna. Najčešće je masna na području T – zone (čelo, nos i brada), a suha na području obraza i oko očiju.

NORMALNA KOŽA
Normalna koža je optimalno opskrbljena vlagom i hranjivim tvarima. Pore su fine, nema masnog sjaja, ni osjećaja zatezanja, a površina kože je baršunasta i glatka.