dm beauty savjetnica: Ankica

Ja sam Ankica dm beauty savjetnica iz Pule. Već 11-tu godinu sam član dm tima, a ljubav prema šminkanju započela je još u doba srednje škole te se razvijala tijekom godina.

I prije ovog projekta dm mi je ukazao povjerenje jer sam svoje prve korake u ovom poslu započela na otvaranju jedne naše nove prodavaonice, što je presudilo mojoj odluci da se dalje razvijam u tom smjeru.

Moje prijateljice su moja inspiracija, svaka ima svoj stil što mi daje mogućnost usavršavanja na njima, a ujedno su i moji najbolji kritičari.


 

Moj look - Poslovni look

Za poslovni look odabiremo što diskretniji make up.

Jedan od prvih zadataka nam je prekriti nedostatke na licu poput prištića i podočnjaka, koji odaju umoran izgled, a zatim krenuti linijom laganih neutralnih tonova. Korištenje highlightera je uvijek dobrodošlo jer s njime postižemo dodatnu svježinu.

Kako za svaki, tako i za ovaj look –  prije svega potrebno je pripremiti kožu, odnosno nanijeti odgovarajuću podlogu, te ovisno o tipu kože biramo tip pudera, korektora i highlightera.

Nakon što smo nanijeli podlogu look zaokružujemo nanošenjem laganog rumenila, maskare i diskretnog ruža.

Sa dobrom kombinacijom ovih proizvoda dobiti ćemo željeni rezultat.

Look by Ankica

 

Proizvodi koje sam koristila za ovaj look su: 

- korektor Maybelline The Eraser Eye light
- puder Trend It Up CAMOU 10
- paleta rumenila Max Factor
- paleta highlightera L'Oreal Paris Woke Up Like This
- maskara alverde Schwung+Prazision
- ruž za usne Bourjois Rouge Edition Velvet br. 10

 

Proizvodi dekorativne kozmetike bez kojih ne mogu:

Budući da imam jako svijetle trepavice, ono bez čega ne mogu zamisliti svoju dnevnu rutinu je definitivno maskara. Moj izbor su: maskara L'Oreal Paris Volume Milion Lashes, zatim lagana kremasta podloga Max Factor Pan Stik i rumenilo iz palete Max Factor. Kako mi je oduvijek predstavljao najveći problem odabir rumenila, Max Factorovo se kod mene pokazao kao pun pogodak. Toliko sam se oduševljena ovim proizvodom da se jednostavno nametnuo kao nezamjenjiv u mojoj dnevnoj rutini.

 

Na što obraćam pažnju u ulozi vizažistice:

Kada mi klijentica dođe na šminkanje, prva i najvažnija stvar je da utvrdim tip kože, jer ukoliko pogriješimo u procjeni vrlo vjerojatno nećemo dobiti željeni rezultat.

Ako na masnu kožu nanesemo puder koji sadrži ulja to će još dodatno zasjajiti njezinu već sjajnu kožu, a ako idemo popravljati puderom u kamenu samo ćemo napraviti još gore.

Zato uz utvrđivanje tipa kože, važno je poznavati proizvode i njihov sastav, koji se uvijek nalazi na poleđini proizvoda kako ne bi pogriješili u odabiru.

Kod početka šminkanja važno je pripremiti kožu odgovarajućom podlogom, kako bi se produljila trajnost make up-a i postigao smooth efekt na licu, a za daljnje želje obratim se klijentici ili sama dam sugestiju što bi po mojoj procjeni klijentici najbolje odgovaralo obzirom na njezin ten.


 

 
161 4

L'Oreal Paris La Vie En Glow paleta highlightera

Više informacija

Bourjois Rouge Edition Velvet ruž za usne

Više informacija

L'Oreal Paris Volume Million Lashes maskara

Više informacija

Max Factor 2000 Calorie Dramatic Volume maskara

Više informacija

Maybelline The eraser eye korektor

Više informacija

Max Factor Miracle Cheek Duo rumenilo i highlighter

Više informacija

Max Factor Pan Stik

Više informacija