Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Sada u borbu protiv celulita

Poznato je da celulit ne bira žrtve među ženskim spolom. Gotovo sve žene današnjice, neovisno o svojoj visini, težini, dobi i rasi, u nekom razdoblju svoga života dobiju celulit.


 

Većina prve znakove celulita primijeti već u adolescentskoj dobi, a uzroci ove neprivlačne pojave na ženskom tijelu, još poznate kao narančina kora ili fenomen madraca, su brojni: loša cirkulacija, hormonalna neravnoteža, kontracepcija, genetika, premalo kretanja.

Te nakupine masnih stanica nalaze se 3-5 milimetara ispod kože u vezivnom tkivu i izazivaju deformacije kože, a najčešće pogađaju bedra, stražnjicu, trbuh i nadlaktice. Važno je napomenuti da celulit nije bolest i da ne utječe na zdravlje, ali je svakako znak da nešto u stilu života nije onako kako bi trebalo biti. Celulit je problem kože, a ne debljine stoga ne znači da ćete se gubitkom kilograma riješiti i celulita.

Osim što trebate paziti što jedete i koliko, svakako je ključno uključiti više kretanja i tjelovježbe u svakodnevnom životu, baviti se nekim sportom, primjerice plivanjem.

U prvoj fazi je fazi celulit vidljiv isključivo na dodir odnosno pritisak, u drugoj fazi masne stanice postaju jasno vidljivi jastučići, dok u trećoj fazi koža postaje sve tanja i gubi elastičnost, a i kvržice postaju bolne na dodir.

Pojavi celulita pogoduje i loše držanje, preuska odjeća, alkohol, pušenje, genetika. Zaista, faktora je mnogo. Zbog sve veće učestalosti celulita na ženskim tijelima, sve je više anticelulitnih proizvoda, krema i losiona, ulja, a neki se čak odlučuju za drastične mjere kao što je liposukcija.

Istina je da još ne postoji proizvod niti metoda kojom se dugotrajno može ukloniti celulit, a najviše što možete učiniti za sebe i svoje tijelo jest nastojati živjeti što zdravije, kretati se što više, piti vode i redovito masirati područja pogođena celulitom jer masaža potiče cirkulaciju krvi. Koristite li kreme i losione morate se obvezati na često i redovito nanošenje proizvoda jer u protivnom nećete imati nikakvih rezultata. Anticelulitne proizvode prvi mjesec umasirajte dva puta na dan, a idući mjesec jednom dnevno.

Želite li spriječiti pojavu narančine kore pripazite na dovoljan unos vode jer voda pospješuje izmjenu tvari i uklanjanju toksina. Kavu zamijenite čajevima koji potiču cirkulaciju, recimo čajem od koprive. Smanjite unos alkohola i hrane bogate zasićenim masnoćama. Izbjegavajte začinjenu hranu. Naime, sol zadržava vodu i jedite što više namirnica bogatih vitaminom C. Također nastojte biti opušteni jer i stres može potaknuti pojavu celulita.

U dm prodavaonicama ćete pronaći anticelulitni program za sve tipove kože, kao i anticelulitne zavoje s algama, termalnim vodama i morskom solju. Proizvode nanesite jednom do dva put na dan, kružno masirajući kritična područja.