Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Misija: glatke noge

Jedna od uvijek prisutnih briga i ciljeva suvremenih žena koje brinu o svojem izgledu i njezi tijela jesu nježne i glatke noge.


 


Iako se od naših baka nije očekivalo da podliježu raznim tehnikama uklanjanja dlačica, danas sve žene briju ili depiliraju noge jer istina je da su noge bez dlačica mnogo ljepše i privlačnije.

Dlačice se danas uklanjaju na razne načine: brijanjem, depilacijom, ili laserom.

Brijanje

Najjeftinija i nedvojbeno najbrža metoda uklanjanja dlačica jest ona uz pomoć britvice i gela za brijanje. Kako biste bili sigurni da postupak radite na ispravan način donosimo Vam mali podsjetnik za brijanje:

1. kožu je preporučljivo najprije smočiti jer topla voda čini kožu mekšom i olakšava brijanje. Najpraktičnije je brijanje obaviti uslijed ili nakon tuširanja.

2. vjerojatno ćete morati malo eksperimentirati dok ne pronađete savršenu britvicu za sebe i svakako ne zaboravite redovito mijenjati žilet jer tupi žileti uzrokuju porezotine

3. ne posuđujte svoju britvicu partneru jer muškarci imaju grublje dlačice koje bi vam mogle odmah otupiti britvicu, a nemojte niti sami posezati za partnerovom jer je poznato da muškarci to zaista ne vole

4. na noge nanesite gel za brijanje ili običan gel za tuširanje i primite britvicu u ruke

5. dlačice rastu prema dolje, prema stopalu, zato je važno brijati ih u suprotnom smjeru od smjera rasta, dakle od zgloba prema gore, odnosno prema koljenu

6. nije nužno snažno pritiskati britvicu, već laganim potezima prijeći područje koje želite obrijati i svakih jedan do dva poteza isprati britvicu vodom

7. nakon brijanja isperite noge, obrišite ih i namažite losionom za tijelo

Depilacija

Premda je brijanje bezbolan način za uklanjanje dlačica na nogama, depilacija voskom daje neusporedivo dugoročnije rezultate. Istina je, postupak depiliranja nogu voskom traje duže i zna biti ljepljivo, ali nije toliko komplicirano da ga ne biste mogli napraviti sami kod kuće, jednom mjesečno. Da! Jednom mjesečno ili svakih pet, šest tjedana, ovisno o brzini rasta vaših dlačica.

Sve što trebate učiniti jest u otopiti vosak u zdjelici s malo vode, nanijeti vosak u tankom sloju na noge, na vosak pritisnuti traku, stisnuti zube i brzim pokretom povući traku u suprotnom smjeru od rasta dlačica, dakle od zgloba prema koljenu. Postupak ponovite dok ne počupate sve dlačice. Na kraju, noge namažite losionom za tijelo, po mogućnosti onim koji sadrži salicilnu kiselinu, jer ćete time spriječiti pojavu uraslih dlačica.

Depiliranje nije ugodno ali je efikasnija metoda od brijanja jer dlačice rastu sporije s obzirom na to da ih uklanja s korijenom i s vremenom postaju sve rjeđe i rjeđe.


U dm prodavaonicama potražite sve što Vam je potrebno za brijanje i depilaciju: britvice i pjene za brijanje, kao i trake za depilaciju s voskom, te kreme za depilaciju.