Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Neodoljivi pogledi nadomak ruke

Uz malu pomoć maskare Vašim trepavicama podarite pogled kakav priželjkujete.

 

 

Maskara je danas jedan od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda bez kojeg većina žena ne može zamisliti odlazak na posao, u grad, a još manje odlazak na večeru ili neko drugo događanje. Premda nisu sve pripadnice ljepšeg spola pobornice rumenila, sjenila ili primjerice crnog tuša, maskara je istinska miljenica kada je riječ o šminki kod svih žena. Ona je nedvojbeno ključni element šminkanja, a ima i prilično zanimljivu povijest.

Zasluge ovog važnog kozmetičkog proizvoda pripadaju kemičaru Thomasu L. Williamsu, koji je prvu modernu maskaru stvorio 1913. godine za svoju sestru Mabel. Naime, Thomas je želio pomoći svojoj sestri u zavođenju voljene osobe koja je tada koristila čađu iz uljne lampe. Maskaru je napravio od prašine ugljena i vazelina. Bila je sigurnija za upotrebu, premda tada nije izgledala ovako kako smo navikli viđati maskare, u obliku tube. Radilo se o tzv. „cake“ maskari. Thomas je osnovao i danas svjetski poznatu kozmetičku kompaniju, te počeo prodavati maskaru putem pošte. Kasnije su se pakiranja unaprjeđivala, a pojavile su se i četkice s dlačicama.

No, glavno je pitanje zašto je žene toliko vole? Možda zato jer čini mala, ali ženama, vrlo važna čuda! Nježne trepavice čini gušćima i dužima, te uočljivijima, a očima daje izraženiji, seksi, zavodnički pogled. Maskare se danas nanose vrlo jednostavno, a u ponudi su maskare raznih boja. Iako se najčešće koriste crna i smeđa maskara za više prirodniji izgled, u ponudi su i plave, zelene te ljubičaste maskare. Kozmetičke kompanije neprestano unaprjeđuju formule maskara ne bi li otkrili onu savršenu te se pritom poigravaju i s oblicima četkica i vrstom čekinja. Ukoliko još niste pronašli svoju savršenu maskaru, nastavite s istraživanjem dok ne pronađete onu koju će vašim trepavicama podariti pogled kakav priželjkujete.

U svakom slučaju, ne zaboravite da bi trepavice prije nanošenja maskare trebale biti čiste. Prilikom nanošenja je uvijek dobro podići obrve i raširiti trepavice poput lepeze. Obično je dovoljno nanijeti dva sloja maskare na gornje trepavice, a za veći efekt slobodno nanesite jedan sloj i na donje trepavice. Nemojte četkicu prečesto uvlačiti i izvlačiti iz tube jer se na taj način maskara brže suši. Rok trajanja maskara varira, ali obično se koriste između tri do šest mjeseci. Nakon pola godine važno ju je zamijeniti novom, jer osim što počinje stvarati grudice na trepavicama, vrlo je vjerojatno da sadrži i neke bakterije koje je najmudrije izbjeći jednostavnom zamjenom s novim proizvodom.