Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Stručnjaci za zdrav i blistav osmijeh

Redovito četkanje i čišćenje zubi i usta važno je za održavanje zubi i desni zdravima, kao i za sprječavanje pojave karijesa ili nekih bolesti desni.

 

 

 

 

Dobra oralna higijena štiti od raznih stomatoloških problema, uglavnom plaka i kamenca, koji su glavni uzroci bolesti desni i karijesa.

Vlakna četkica za zube nisu dizajnirana za čišćenje područja između zubi i upravo je to zadaća zubnog konca. Nerijetko čestice hrane ostanu zarobljene među zubima, područja do kojih ne može doprijeti vaša četkica i zato je preporučljivo dva puta dnevno, svaki puta čistim koncem, očistiti i te zone. No, zubni konac ni u kom slučaju ne treba shvatiti kao zamjenu za pranje zubi. Zube je nužno oprati četkicom i pastom za zube koje sadrži fluorid najmanje dva puta dnevno, ujutro i navečer. Pritom posebnu pozornost treba obratiti na mjesto gdje zubi susreću desni i ne zaboraviti promijeniti četkicu za zube svaka tri do četiri mjeseca.

Kad pričamo o oralnoj higijeni ne smijemo zanemariti ulogu vodice za ispiranje usne šupljine. Voda za ispiranje ubija bakterije u ustima što znači manje plaka na zubima. Ali, niti to nije zamjena za redovito i temeljito četkanje i čišćenje zubi već može biti samo nadopuna vaše brige i zdravlju i čistoći zubi i desni.

U dm prodavaonicama možete pronaći bogat asortiman svih vrsta proizvoda važnih za očuvanje zdravlja vaših zubi i lijepog osmijeha.