Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Njega za njega!

Poznato je da muškarci posvećuju manje pažnje i vremena njezi tijela i kože od žena, ali ono u čemu istinski i vrlo često uživaju, jest tuširanje. U današnje su vrijeme muški proizvodi za njegu i higijenu doživjeli pravu malu revoluciju. U nastojanju da ne zaostaju previše za ženskim bogatim svijetom kozmetičkih proizvoda i preparata i muškarci dobivaju sve veći i kvalitetniji izbor za vlastitu njegu tijela, neovisno o tomu koliko ona bila jednostavna ili brza.

Kad smo već kod jednostavnosti i brzine, činjenica je da muškarci nemaju toliko posla s kosom jer većina njih nosi kratku frizuru, no ipak, koja to pravila onda vrijede u njihovom slučaju? Koliko često bi muškarci trebali prati svoju kosu? Poznato je da je u današnje vrijeme izgled veoma važan, zbog čega i muškarci nerijetko podliježu različitim preparatima za kosu poput gelova za kosu, pjena ili lakova. Upravo je zbog toga važno da svaku večer prije spavanja operu svoju kosu jer nije zdravo spavati s takvim kemikalijama na glavi. Ukoliko se ne koriste dodatni preparati za formiranje frizure, kosu je dovoljno oprati svaki drugi dan. Naravno, pranje kose ovisi i o prirodi posla koji muškarci obavljaju, odnosno radnim uvjetima. Ako posao zahtjeva od muškarca fizički rad, naravno da je važno svakodnevno isprati sa sebe svu prljavštinu, znoj, prašinu i sl.

Inače, muško je lice po prirodi drukčije od žena. Ima veće pore, više kolagena i elastine, ali se i više znoji. Također je poznato da muškarci imaju mnogo više dlačica po tijelu i licu, što privlači i više prljavštine te zahtjeva češće pranje i tuširanje. Iako možda muškarci nisu toliko skloni pilinzima, preporučljivo je da povremeno pod tušem naprave i brzi piling tijela. To naravno ne zahtjeva neke posebne rituale, napore ili proizvode. Važno je samo da se odstrane mrtve stanice kože kako bi u prvi plan došla mlada, svježa i lijepa koža. Pritom treba obratiti pozornost na tri ključna područja: leđa, prsa i trbuh. Najprije bi bilo dobro uz pomoć spužvice ili četke za kupanje kružnim pokretima oribati leđa, zatim, po nešto nježnijim pokretima, trbuh, ramena i prsa. Ostatak tijela je najbolje istrljati rukavicom za kupanje jer se tako lakše može doprijeti do svih dijelova tijela.

Danas je mnogo muških proizvoda za tuširanje dostupnih u obliku 2 u 1 ponude, pa nije niti čudo da se muškarci u kupaonici zadržavaju mnogo kraće od žena. Ali ako istinski uživaju u malim ritualima u kupaonici bogata ponuda u dm prodavaonicama zaista se pobrinula zadovoljiti svačije ukuse i potrebe.

 

Muškarci, požurite po svoj izvor osvježenja!