Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Jeste li sigurni da znate prati zube?

Pranje zubi i nije neka znanost, zar ne? Dva puta dnevno staviš pastu na četkicu. Iščetkaš temeljito, ispereš i to je to. Što jače upireš i što dulje četkaš - zubi će biti čišći!

Karikiramo, ali jasno vam je na što ciljamo - ako već nešto radimo dva puta dnevno, onda se to isplati raditi kako treba. U kratkom vodiču provjerite svoju tehniku četkanja zubi i budite sigurni da ćete, uz prave alate i tehniku, lakše izbjeći susret sa zubarskom bušilicom.


 


 

1. Glavu četkice okrenite lagano prema desnima, otprilike pod kutom od 45 stupnjeva. Zube četkajte nježnim, malim, kružnim pokretima.

2. Usredotočite se na svaki zub pojedinačno, izvodeći od pet do deset kratkih kružnih pokreta, počevši od stražnjih zubi prema prednjima.

3. Za temeljito čišćenje sjekutića, okrenite četkicu pod oštrim kutom i pomičite je kratkim, nježnim pokretima, prvo na jednu unutarnju stranu zubi, pa zatim na drugu.


 

 

4. Pri pranju prednjih zubi, unutarnju površinu četkajte nježnim polaganim pokretima, a vanjsku površinu bržim, kružnim pokretima četkice.

5. Nemojte zaboraviti na čišćenje unutarnje strane zubi: malim, kružnim pokretima s nježnim pritiskom.

6. Neizostavan dio rutine je i temeljito čišćenje jezika na kojem se nakupljaju bakterije. Budite nježni, ali temeljiti.

Uz četkicu i pastu za zube dio vaše svakodnevne njege trebali bi biti i proizvodi poput: interdentalne četkice, konac za zube i vodica za ispiranje usta.