Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Oštećena kosa

Rijetko koja žena danas ne poseže za tretmanom uređenja kose – od izbjeljivanja i bojanja, preko trajnih frizura, pa do pegli, figara ili drugih pomoćnika za promjenu boje, stvaranja valova ili ravnanja kose… Mogućnosti za promjenu stila su raznolike. No, tek u manjem broju slučajeva sjetimo se kako je nakon takvih tretmana potrebno dodatno njegovati kosu i vlasište, pa zato često imamo problem s oštećenom i suhom kosom. Ako je izlažemo tretmanima ili suncu i kloru, kao i u slučaju nedostatnog unosa hranjivih nutrijenata ili zbog hormonalne neravnoteže, kosi je potrebna kvalitetna njega. Ona uključuje regeneratore, šampone, ulja i maske koji će joj vratiti vlažnost i pružati hidrataciju. Sve što vam treba za zdravo vlasište i sjajnu kosu možete pronaći u dm prodavaonicama.


 


 

Dubinska hidratacija za suhu kosu 

Oštećenu kosu možemo lako prepoznati. Ako je kosa suha, vlasi su lomljive, vrhovi ispucali… Jasno je da se moramo pobrinuti za njen oporavak. Najbolje je tretirati ju još dok je mokra. Važno je koristiti češalj  sa širokim zupcima kako se vlasi ne bi dodatno oštetile prilikom raščešljavanja i pritom koristiti regenerator kako biste olakšali raščešljavanje i dubinski nahranili svaku vlas.  Ulja koja su posebno dobra za suhu kosu su kokosovo i bademovo jer sadrže vitamin E i antioksidanse. Uz preparate za zdravu i jaku kosu savjetuje se uzimati i dodatke prehrani koje sadrže L – cistin, cink, biotin, vitamine B skupine i ekstrakt zelenog čaja.

Preparati za odmašćivanje kože vlasišta 

Osim suhe, problem je i masna kosa koja nastaje kao rezultat genetski i hormonalno uvjetovane pretjerane aktivnosti sebacealnih žlijezda kože vlasišta. Ako vas muči problem masne kose, potrebno je prati kosu šamponom za odmašćivanje kože vlasišta i ne koristiti pretoplu vodu i sušilo za kosu jer toplina dodatno stimulira sebacealne žlijezde.

Rješenja za problematično vlasište potražite u dm-u 

Velik broj preparata marki Nanogen, Head&shoulders, Kron, Biobaza, Eveline i Fitoval poboljšat će zdravlje vaše kose.