Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Poslastice za kućne ljubimce

Razveselite svog kućnog ljubimca ukusnim obrokom ili novom igračkom.


 


Kućni ljubimci imaju važnu ulogu u domu i izvrsno su društvo za djecu, odrasle i starije osobe. Veza između članova obitelji i ljubimca ponekad je neshvatljiva onima koji nikada nisu bili vlasnici psa ili recimo mačke. Ali, radost i veselje koju kućni ljubimci nesebično dijele jesu neprocjenjivi. Brinuti o životinjama ne znači nužno dodatne probleme. Kućni ljubimci nikome ne bi smjeli biti opterećenje i izvor nezadovoljstva, upravo suprotno. Premda nije tajna da zahtijevaju od svojih vlasnika određenu količinu vremena i novaca.

Pobrinite se da vaš četveronožni prijatelj ima sve što treba. Vodite ga u šetnju i park. Pazite da pije dosta vode jer je psima i mačkama teško podnositi velike vrućine. Troškove koje možete očekivati ukoliko se odlučite za kućnog ljubimca ovisiti će naravno o vrsti kućnog ljubimca. Ne smijete smetnuti s uma niti činjenicu da se poput ljudi i životnije mogu razboljeti i da će u tom slučaju trebati stručnu pomoć veterinara. Na to budite spremni.

Jednom kada se odlučite za novog krznenog ili dlakavog prijatelja morat ćete ga naučiti „pristojnom“ ponašanju. Drugim riječima, odgojiti. Životinjama nije mjesto u krevetu ili na sofama. Naime, ne smije se zaboraviti da ljubimci mogu prenijeti neke bolesti. Najčešći oblik zaraze je putem ugriza ili bliskog kontakta s izmetom, no higijena u svakom slučaju uvijek igra veoma veliku ulogu. Održavajte svog kućnog ljubimca čistim, dajte mu jesti i piti, igrajte se s njim i posvećujte mu dovoljno pažnje i vremena jer i on sigurno voli biti u vašem društvu. 

A sve to činite uz malo opreza:
- temeljito i redovito perite ruke. Uvijek koristite antibakterijski sapun nakon igranja ili draganja životinje, osobito prije pripremanja obroka,
- učite djecu da čine isto ili im sami operite ruku prije jela,
- čuvajte djecu što dalje od izmeta kućnih ljubimaca, ne dajte im da se igraju u blizini,
- pazite na zdravlje svoga psa ili mačkice. Redovito ih vodite veterinaru na pregled.
- održavajte krzno ljubimca čistim, očistite im šape ako su kopali zemlju, operite ih sapunom ako su se kupali u jezeru i sl.

 

Želite li razveseliti svog kućnog ljubimca ukusnim obrokom ili novom igračkom - dođite u dm prodavaonicu. Ujednačena i ukusna hrana za kućne ljubimce obiluje vitaminima i proteinima. Možete izabrati i nešto iz bogate ponude proizvoda za higijenu koji su prema znanstvenim spoznajama točno prilagođeni potrebama mačaka, pasa i glodavaca.