Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Podržite donaciju najvećem hrvatskom skloništu za napuštene životinje Prijatelji!

Na Svjetski dan zaštite životinja, u petak, 4. listopada posjetite Facebook stranicu dm Hrvatska i u komentaru objave podijelite sliku svojeg kućnog ljubimca. Za svaku podijeljenu sliku kućnog ljubimca dm će Skloništu za napuštene životinje Prijatelji donirati 1 konzervu hrane za pse Dein Bestes. 

Ovoga listopada, u mjesecu kada se obilježava Svjetski dan zaštite životinja želja nam je potaknuti sve naše sugrađane na što bolju brigu o životinjama i podsjetiti ih na važnost koju životinje imaju u našem svakodnevnom životu.

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada. Prvi je put taj dan obilježen 1931. tijekom konvencije ekologa u Firenci kako bi se upozorilo na ugrožene životinje, a prerastao je u događaj posvećen svim životinjama. Udruge za zaštitu životinja diljem svijeta obilježavaju ga kako bi upozorile ljude na probleme životinja te ih potaknule na razmišljanje o svojem odnosu prema njima, a taj se dan posebno obilježava u dm prodavaonicama pa sve kupce hrane za kućne ljubimce do isteka zaliha očekuje poklon-iznenađenje na blagajni.

Ujedno želja nam je pozvati sve naše kupce da podrže kampanju "Kad se naše šape slože" i vlastitim primjerom pokažu na to koliko je odgovorno ponašanje vlasnika kućnih ljubimaca važno i za ljubimce, ali i za cijelu zajednicu.

Pomozite nam u podizanju svijesti o napuštenim životinjama i simbolično podržite našu donaciju napuštenim životinjama smještenim u najvećem hrvatskom skloništu za napuštene životinje Prijatelji za koje brine zaštitarsko ekološka udruga Prijatelji životinja i prirode Čakovec.

Opskrbimo zajedno finom papicom one koje su napustili i koji ne mogu govoriti sami za sebe i pružimo im nadu u ljepši i bolji život. ❤


 


 

💡 O udruzi

Zaštitarsko ekološka udruga Prijatelji životinja i prirode Čakovec osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja zaštite okoliša i zaštite biljnog i životinjskog svijeta.

Kroz svoj dugogodišnji rad usmjerena je na projekte edukacije, posebice djece i mladih. U tom smislu članovi i volonteri udruge organiziraju Dane otvorenih vrata, posjete vrtićima i školama, kreativne radionice i druženja.

Od 2012. godine udruga preuzima najveće hrvatsko sklonište za napuštene životinje koje i dan danas vodi. Sklonište djeluje na području Međimurske Županije i ponosi se svojom politikom zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja koja je od samih početaka „no kill“ što znači da se svakom psu daje prilika da dobije novi i dobar dom. 


 


 


 

Sklonište je tako postalo novi momentum u radu udruge te je udruga prepoznata ne samo u medijima po svojim uspjesima i kvalitetnom djelovanju već i od strane građana i jedinica lokalne samouprave.

Za svoj predani rad na zaštiti životinja udruga je dobila nagradu Zlatnik Grb Grada Čakovca za promicanje interesa i ugleda Grada te Heroj za najbolji projekt u području zaštite životinja za 2018. godinu od Zaklade Regica i Prijatelja životinja iz Zagreba za projekt kastracije pasa u romskim naseljima Međimurja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.


 


 


 

Sklonište Prijatelji u ovom trenutku skrbi o 560 pasa, o psima brine 11 djelatnika te tridesetak volontera, a svaki mjesec potrebno je oko 5 tona hrane. Psi su smješteni uglavnom u dvorištima s kućicama, a među njima je velikih i malih, odraslih i štenaca, te starih koji teže pronalaze novi dom.

Od osnutka 2001. godine do danas Udruga je udomila oko 5.000 pasa. 


 

Svaka vrsta vaše pomoći i prijateljstva je dobrodošla!