Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Spremni za proljetno čišćenje

Vrijeme je da temeljito očistite i uredite kuću i osvježite svoj životni prostor.


 

Dani su sve duži, a sunce sve toplije grije i poziva na buđenje. Vrijeme je da temeljito očistite i uredite kuću, riješite se suvišnih stvari i osvježite svoj životni prostor.

Najprije biste trebali reorganizirati svoj ormar. Zimsku odjeću zamijenite proljetnom i ljetnom, a bilo bi dobro izbaciti iz ormara sve ono što već nekoliko godina niste odjenuli. Tu odjeću možete pokloniti onima koji je više trebaju od Vas, osim toga napravit ćete mjesta za nekoliko modernih komada iz novih kolekcija. Da, proljetno čišćenje nije ograničeno samo na brisanje prašine i pranje prozora. Važno je osloboditi prostorije suvišnih stvari koje samo ostavljaju dojam nereda i skupljaju prljavštinu na policama ili su nepotrebno pohranjene u ladicama.

Zatim napravite plan čišćenja i opskrbite se svim sredstvima za čišćenje koje ćete trebati. Podijelite poslove. Posebnu pozornost trebalo bi posvetiti pranju zavjesa i tepiha. Skinite sve zavjese i operite ih u perlici za rublje, dok bi tepihe najbolje bilo dati profesionalcima jer osim prašine i mrvica vrlo vjerojatno sadrže grinje. Prozore operite kada sunčevo svjetlo neće biti direktno usmjereno na staklo jer biste mogli imati problemima s mrljama. A zatim učinite i sve ostalo, obrišite prašinu na namještaju, usišite podove i ulaštite ih da se sjaje.

Čišćenje kuhinje uvijek je nekako najteži posao. Operite hladnjak i zamrzivač, pećnicu i druge kuhinjske uređaje i organizirajte i uredite smočnicu. U kupaonici zamijenite zavjesu za tuš, i osvježite je. Ne zaboravite urediti okućnicu i pripremiti klimatizacijske uređaje za uporabu. Pozovite servis za održavanje klimatizacijskih uređaja ili izvadite filtere i očistite ih sami prije prvog uključivanja. A zatim odmorite i nastavite uživati u sunčanim proljetnim danima.


U dm prodavaonicama izaberite nešto iz našeg širokog asortimana sredstva za čišćenje doma. Vratite keramičkim površinama sjaj, riješite se kamenca u kupaonici i masnoća u kuhinji. Osvježite laminate ili parkete i uživajte u čistoći svoga doma.