Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Brzo, a učinkovito čišćenje doma? Moguće je!

Vodič od pet koraka koji će zasigurno olakšati čišćenje.


 

Budimo iskreni i priznajmo, rijetko se nalazi osoba koja uživa u čišćenju. Uz to što oduzima puno vremena, uvijek postoji onaj argument – svejedno će se zaprljati. Kako bismo vam olakšali ovaj mnogima mrski posao donosimo par savjeta da ga obavite brže i učinkovitije:
 

1. Na vrijeme se opskrbite sredstvima za čišćenje 

Kao i u svemu, najvažnija je dobra priprema. Ako vam sredstva za čišćenje budu pri ruci, manja je vjerojatnost da ćete ga odgađati (ili ćete barem imati jedan razlog manje da ga odgađate). Učinkoviti dm-ovi proizvodi za čišćenje Denkmit pravi su izbor zbog toga što udovoljavaju najmodernijim standardima, a njihova dodatna vrijednost je što su proizvedeni na maksimalno ekološki način.

2. Krenite od vrha 

Kojim se god metodama čišćenja služili, ključno je da krenete od najviših površina prema onim nižim, kako prašina i prljavština ne bi padale na već očišćene površine. Prema tome, usisavanje i pranje podova ostavite za sam kraj (iako vas oni možda najviše muče jer djeluju najprljavije).

3. Učinite čišćenje zabavnim 

Čišćenje ne mora biti dosadno. Uključite glazbu dok usisavate. Zaplešite dok brišete prašinu. Slušajte audio knjige ili emisije dok perete podove. Ne samo da ćete obaviti ono što morate, već ćete se osjećati bolje, a možda nešto i naučiti.

4. Čistite malo svakoga dana 

Vrijeme je da se odmaknete od koncepta "velikog čišćenja". Ako tijekom radnog tjedna odvojite samo 15 minuta dnevno za čišćenje (što zaista nije mnogo), neće vam ostati mnogo posla za vikend. To posebno vrijedi za svježe mrlje – jedan potez kuhinjskim ručnikom dm marke Saugstark&Sicher i uštedjeli ste si muku oko čišćenja sasušene prljavštine.

5. Rasporedite čišćenje po zonama 

Kako biste si olakšali čišćenje, preporučljivo ga je rasporediti po zonama. Tako, primjerice, ponedjeljkom 15 minuta utrošite na kupaonicu, utorkom na spavaću sobu, srijedom na dnevnu sobu, četvrtkom na kuhinju, a petkom na blagovaonicu.

I za kraj, savjet plus. Nemojte se opterećivati sitnicama (kao što su točkica ili mrlja iza ormara ili nekog teško dostižnog mjesta) jer nju neće nitko primijetiti.