Izbjegnite strije u trudnoći

Trudnoća je posebno lijepo iskustvo u životu žena u kojem dolazi do velikih psihičkih i fizičkih promjena. Samo pravilna i pravovremena njega kože protiv strija trudnice može zaštititi od neželjenih crtica koje ostaju na tijelu cijeli život. Doduše, teško je predvidjeti koliko je žena podložna strijama. Prema istraživanjima, veliku ulogu u svemu tomu ima genetika. Također, veća je vjerojatnost da ćete dobiti strije ako nosite blizance ili više beba, ako imate višak amniotske tekućine i ako ste naglo dobili na težini. Pojavu strija ublažite ili sprječite redovitim nanošenjem proizvoda na kritična mjesta. Koristite kreme koje su bogate vitaminima E ili A jer pomažu općenitom stanju kože i čine ju mekšom. Regeneraciji kože pomaže i ružino ulje ili mlijeko za tijelo s voćnim kiselinama. Masirajte kritična područja masažnom rukavicom kako biste potakli cirkulaciju, a ako vam to postane teško u visokoj trudnoći, neka vam u tomu pomogne partner. Također, preporuča se jesti hranu bogatu vitaminima E i C.

Strije nastaju uslijed naglog rastezanja kože. Zbog nedostataka elastičnosti dolazi do pucanja vlakana u srednjem sloju kože koja se više ne mogu spojiti. Zbog toga je važna prevencija. Trudnice su najpodložnije stvaranju strija zbog naglog povećanja obujma trbuha. Želite li spriječiti nastanak strija, neophodna je svakodnevna njega posebnim preparatima za kožu koji je obnavljaju i hrane. Za kožu su ključna dva elemenata: vlaga i elastičnost. Strije se razumljivo najčešće pojavljuju u predjelu trbuha, zatim na grudima, stražnjici i bedrima. U početku su svijetle i ružičaste, a nakon nekog vremena postanu bijele, svjetlije do boje kože.

Ukoliko ipak dobijete strije u trudnoći , ili ih imate otprije, pokušajte ublažiti njihovu vidljivost na sljedeće načine:
- pijte vodu jer je voda važna za održavanje gipkosti kože
- jedite hranu bogatu vitaminima A i E ili ih uzimajte u obliku prehrambenih dodataka
- strije su osjetljive na sunčevu svjetlost stoga se zaštitite visokim faktorima prije nego što se izložite suncu
- masirajte područja maslinovim uljem jer to pomaže bržem zacjeljivanju strija
- radite pilinge dva puta na tjedan kako bi se gornji sloj kože brže obnovio
- koristite maslac od kokosa je potiče proizvodnju novog kolagena

 

Moji najdraži proizvodi

161 4

Palmer's maslac protiv strija, 125 g

Više informacija

Dnevnik za trudnice - Naših 9 mjeseci

Više informacija

Fructal sok MAMA mrkva, 0,7 l

Više informacija

Palmer`s Cocoa Butter losion za trudnice, 250 ml

Više informacija

Palmer`s umirujuće ulje za suhu kožu, 150 ml

Više informacija

Palmer's krema za njegu grudi, 125 g

Više informacija

Weleda ulje protiv strija, 100 ml

Više informacija

Biobaza Mama krema za tijelo u trudnoći i majčinstvu, 400 ml

Više informacija

Biobaza mama balzam za bradavice dojilja, 35 ml

Više informacija

Weleda ulje za masažu međice, 50 ml

Više informacija