Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Tragom odjeće

Istražite svoj odjevni predmet

Preuzimanjem uloge odgovorne osobe za malo dijete, izoštravamo vlastiti pogled na okoliš pa se nameću i neka pitanja: „Koje je podrijetlo tih bodija? U kojim uvjetima je proizvedeno omiljeno odijelce moga djeteta?“ Tim pitanjima bavi se i dm, zalažući se neprestano još od 2009. godine za transparentan prikaz podrijetla dječjeg tekstila iz svoje ponude. Dosljedno navodimo zemlju podrijetla na cjenovnim i ušivnim etiketama svojih proizvoda.

Proizvodnja uz maksimalnu prevenciju od utjecaja štetnih tvari nije samo jamstvo za to da tekstil neće imati štetan utjecaj na zdravlje, nego i pruža bolje radne uvjete u zemljama u kojima se tekstil proizvodi. Mnogi ljudi sudjeluju u proizvodnji tekstila i želimo sa svim partnerima ostvariti suradnju temeljenu na povjerenju. Želja nam je poticati lokalne proizvodne pogone te zajednički raditi na njihovom daljnjem razvoju.

Pritom nam je osobito drago upoznavati ljude i zemlje u kojima se naši proizvodi proizvode, kao i kulturu te njihove potrebe. Tek kada shvatimo okolnosti na licu mjesta, možemo zajedno s ljudima razviti mjere kako bismo, korak po korak, popravili njihovu situaciju. Zato naši voditelji redovito putuju u proizvodne zemlje i zato njegujemo dugoročnu suradnju sa svojim dobavljačima. I zato velik dio dobavljača proizvoda ALANA, a od početka 2015. i proizvoda marke PUSBLU, podržava održive projekte u lokalnoj sredini proizvodnih zemalja.


 

Uspostaviti povjerenje - (Do)živjeti održivost 

Majkama i očevima nije ništa važnije od brižne skrbi za vlastito dijete i njegovo zdravlje te paze neprestano na sve što bi se moglo dogoditi. Zato veliku važnost pridajemo visokovrijednim sirovinama i preradi uz maksimalnu prevenciju od utjecaja štetnih tvari. Upravo da biste mogli imati ovakvu podršku, većina tekstilnih proizvoda ALANA sadrži GOTS cerifikat.

Logo GOTS diljem svijeta označuje pridržavanje obvezujućih odredbi u svakoj fazi proizvodnog procesa – sve za ljubav naših najmanjih, kao i okoliša.


 

Istraživači svijeta - Maleni svakodnevno otkrivaju velike pustolovine 

Čas strelovito, čas sanjarski, padobrančići maslačka plešu na vjetru koji ih nosi na neko nepoznato mjesto. Tamo će se iz njih razviti nove biljke koje će znatiželjno okretati svoje lice prema suncu.

Nošena istom slobodom kao i ti plodonosni letači, djeca jure kroz život. Traže neki svoj vlastiti put i razvijaju vlastitu osobnost na sasvim individualan način. PUSBLU malim istraživačima svijeta pruža odgovarajuću odjeću prikladnu za svaku avanturu, pri hvatanju kapi kiše dok traje kratki pljusak ili pri gradnji kula od pijeska. Daje im istovremeno i slobodan prostor koji im je potreban kako bi se razvijala nekim svojim vlastitim ritmom.