Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Uvijek opušteni na putu

Kada vaše dijete bez problema može uspravno sjediti u kolicima, može svoju okolinu proučavati  pod povećalom.

 

Ako cijela obitelj odvoji malo vremena koje će provesti u nekoj zajedničkoj aktivnosti, vaša će beba moći nešto naučiti. Mogli biste na primjer planirati vožnju biciklom, dan proveden u zoološkom vrtu ili putovanje na more. Na putovanju uvijek ima toliko stvari koje se mogu otkriti, a kretanje na svježem zraku godit će ne samo malim avanturistima, nego i njihovim roditeljima.

 

Stvar dobre organizacije

Svaki izlet zahtijeva i neke pripreme. Što su djeca starija, to je veća i prtljaga. U konačnici, i sami se želite na praznicima osjećati kao kod svoje kuće. Tako ne smiju nedostajati omiljene igračke, ali ni mekana dekica ili, pak, kolekcija CD-a uz koju ćete moći pjevušiti.

Upravo zato većina obitelji odlazi na putovanje automobilom jer u prtljažniku ima dovoljno mjesta za sve kofere  putne torbe. K tomu se ruta može fleksibilno isplanirati. Nažalost, duža putovanja automobilom predstavljaju pothvat tijekom kojeg ćete potrošiti mnogo živaca. Vaše će dijete nastojati udovoljiti svojoj potrebi za kretanjem i bit će mu naporno višesatno mirovanje u autosjedalici.

Nikakvo čudo ako će se žaliti na dugo i široko. U tom slučaju nemojte gubiti živce. Nekoliko trikova i savjeta učinit će putovanje svima puno ugodnijim.

Sve je u izboru trenutka

Kako biste izbjegli ono najgore, najbolje he da putujete noću ili u ranim jutarnjim satima jer će mnoga djeca u to vrijeme lakše zaspati.

Osim toga, tako ćete lakše izbjeći ljetne vrućine i prometne gužve za vrijeme turističke sezone.

Dječju sjedalicu postavite odmah iza upravljača jer ćete u protivnome stalno biti u iskušenju da se okrećete umjesto da se koncentrirate na promet.

U optimalnom slučaju jedan roditelj može naizmjence sjediti na stražnjem sjedištu pored bebe, baviti se njome i davati joj vodu. Morate praviti stanku svaka dva sata kako biste vožnju mogli nastaviti opušteniji.