Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Igramo se punom parom!

Mnoge odrasle osobe teško mogu pretpostaviti koju radost pruža igra s bebom prije nego što i same ne prime u naručje svoju vlastitu bebu. Pri tome ima puno mogućnosti kako zajednički provesti vrijeme. Već i pomoću najjednostavnijih sredstava moguće je probuditi zanimanje vašeg djeteta – konačno, iz njegove perspektive sve se čini novo i uzbudljivo. Pustite svoje dijete da u miru istražuje i u doslovnom smislu „razumijeva“ npr. Neku plišanu igračku ili zvečku. Tako ćete zadovoljiti bebinu nevjerojatnu znatiželju te ćete mu istovremeno omogućiti da nauči i razvije svoje koordinacijske mogućnosti. Idealan položaj za to je još uvijek ležanje na leđima, jer tako vaše dijete ima najbolju preglednost te radijus djelovanja.

 

Razumijevanje kroz igru

U ovom trenutku beba neprestano koristi ruke. Njezinu pažnju, poput čarolije, ne privlači samo igračka, već je jednako tako mogu fascinirati kuhinjska rukavica, čaša ili teniska loptica. Slobodno pustite svoje dijete da eksperimentira, samo budite oprezni da su ti predmeti za bebu bezopasni i lagani kako bi ih mogla sigurno držati u svojim rukama.

Sve što se može primiti u ruke bez poteškoća, prikladno je za prvu igračku, npr. Krpena lopta, zvečka, kockice, lutkica ili plastična slikovnica. Što se ti predmeti više razlikuju, to će vaša beba steći više osjetilnog iskustva. Zato je opskrbite s različitim materijalima, bojama i površinama koje može mijenjati u igri.

Najuzbudljivije mjesto za igru vašeg djeteta njegovo je vlastito tijelo. Trenutačno nema ničeg uzbudljivijeg od toga da se prvo ruke, a zatim noge i stopala temeljito istraže – ako treba i ustima.

Kuc-kuc! Evo me!

Igra skrivača još je jedan evergreen koji će sigurno oduševiti vašu bebu, jer ste za nju nestali, čim izađete iz njezinog vidokruga. Kad se ponovno pojavite i kažete „kuc-kuc“ možete biti sigurni da će beba veselo gugutati. Još će uzbudljivija biti igra, ako se svaki put vratite sa neke druge strane. Uostalom, isti ćete učinak postići, ako upotrijebite neku krpu koju stavite ispred bebinih očiju, a zatim ju uklonite.

Krenite na istraživanje

Mala šetnja kroz stan u vašim rukama bebi otkriva sasvim novu perspektivu. Dajte si vremena i vašem djetetu točno objasnite što ono zapravo vidi. Kod takvih izleta ono uživa u pogledu gotovo jednako kao i u izravnom kontaktu s vama. Svome djetetu priuštite odmor čim primijetite da se opteretilo. Vaša beba jako intenzivno proživljava sve novo što doživi, a između svakog novog doživljaja treba mali odmor.

 

Dječje igračke ne nalaze se u asortimanu svih dm prodavaonica.
Popis prodavaonica u kojima ih možete pronaći, možete pronaći na sljedećem linku.