Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Chili bez mesa

Za ljubitelje malo ljućeg okusa predlažemo jedan klasični recept na malo drugačiji (vegetarijanskiji) način: Chili bez mesa!

 


Sastojci:

 

  • 100g Alnatura odrezaka s povrćem
  • 3 šalice Alnatura povrtne juhe
  • 2 velika luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 svježa žuta paprika
  • 1 patlidžan
  • 3 žlice Alnatura maslinovog ulja
  • 1 staklenka Alnatura umaka od rajčice
  • Alnatura morska kuhinjska sol
  • Alnatura crni papar
  • 1-2 žličice Alnatura slatke paprike u prahu
  • 1 staklenka Alnatura crvenog graha
  • 1 staklenka Alnatura kukuruza
  • 1 kiselo vrhnje

 

Priprema:

Odreske s povrćem ostavite 10 minuta u vrućoj povrtnoj juhi da omekšaju. Luk nasjeckajte na veće, a češnjak i čili papričicu na male komadiće. Očistite papriku i narežite na trakice. Patlidžan narežite debelo.

U loncu zagrijte maslinovo ulje, popržite luk i češnjak. Dodajte formirane odreske s povrćem, preko njih prelijte juhu, a nakon toga dodajte povrće i sve zajedno pirjajte. Prelijte umakom od rajčice, te jako začinite sa solju, paprom i slatkom paprikom u prahu.

Isprani grah, zajedno s kukuruzom dodajte u čili. Ostaviti kuhati 20 minuta te na kraju, prije posluživanja, dodajte kiselo vrhnje.