Podijeli i ispiši

color #000000
color #000000

Budi promjena! Volontiraj!

Hrvatska mreža volonterskih centara po drugi put organizira kampanju Hrvatska Volontira! kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

 

Budi promjena! Volontiraj! 


Pod sloganom Volontiraj, budi promjena! 21. rujna 2012. na Međunarodni dan mira veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirat će volontiranje (uređenje javnih površina, uređenje javnih ustanova (domovi, škole, vrtići) i udruga koje skrbe o osjetljivim članovima društva te razne druge socijalne i ekološke aktivnosti).

U ovogodišnjoj kampanji očekuje se više od 1.000 sudionika u više od 100 različitih volonterskih aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Sudjelovanje u kampanji otvoreno je za sve u Republici Hrvatskoj, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti Regionalnim volonterskim centrima:

Split - Volonterski centar Udruge Mi
Zagreb - Volonterski centar Zagreb
Osijek - Volonterski centar Osijek
Rijeka - Volonterski centar Udruge SMART

O detaljnom pregledu organiziranih aktivnosti u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, ali i u drugim gradovima u Hrvatskoj pogledajte na stranice centara: www.vcz.hr, www.vcst.info, www.osvolonteri.hr i www.smart.hr.